Site logo
Tjen 10-15% ekstra på dine bøger ved at bruge affiliate links
Tjen 10% ekstra ved at bruge affiliate links til at sælge din bog

Hvis du har en forfatter-hjemmeside, så henviser du sikkert til, at man kan købe dine bøger hos online boghandlere som Saxo, Tales og Bog & Idé, ikke sandt?

Måske endda med et billede af din bog og et direkte link til hvor den kan købes.

Og hvis du ikke sælger bøgerne selv via en webshop, så er dette en virkelig god idé – for det gælder jo om at gøre det så nemt som muligt for kunderne at købe din bog.

Men hvis du ikke bruger affiliate links, så går du glip af en oplagt og nem mulighed for at tjene op til 10-15% ekstra på hver bog, der bliver solgt efter at man har klikket på dine links.

Hvordan opretter jeg et affiliate link?

Processen er rimelig enkel. Det går kort sagt ud på, at du – i stedet for det almindelige link – indsætter et specielt link, således at boghandleren kan tracke, at klikket kommer fra din hjemmeside. Og hvis det så fører til et salg, så får du en aftalt procentdel udbetalt af nettoprisen.

Der findes forskellige online platforme, der styrer alt det med oprettelse af links og udbetaling. Jeg har selv haft meget glæde af at bruge Partner-ads.com, men andre platforme kan helt sikkert også bruges.

Det foregår nogenlunde således:

1. Du opretter dig som ‘Affiliate’

2. Du kigger på deres liste over partnere og så vælger du de boghandlere, du gerne vil samarbejde med (der fremgår hvilken procentdel de hver især tilbyder)

3. Når boghandlerne har godkendt samarbejdet, kan du via platformens system lave de links, du skal bruge

4. Du indsætte dette affiliate link i stedet for det almindelige link på din hjemmeside

Og så venter du blot på, at de besøgende på din hjemmeside får købt en masse bøger, så du får din provision udbetalt.

Der er intet lyssky i denne metode overhovedet. Boghandlerne elsker jo at få trafik via affiliates (det er derfor, de er tilmeldt på f.eks. Partner-ads), og de udbetaler glædeligt en procentdel.

Og set fra forfatternes synspunkt, så kan vi da lige så godt tage denne ekstra økonomiske gevinst med, ikke sandt?

Nævn, at det er et affiliate link

For at være sikker på, at alting er lovligt, så nævn gerne på din hjemmeside, at du benytter affiliate links.

Det kan gøres på en hyggelig måde, blot ved at skrive at “Nogle af ovennævnte links er affiliate links, så jeg får en lille procentdel. Prisen er dog den samme for dig.” Eller hvad du nu kan finde på.

Gennemsigtighed er altid godt.

Og nej, mit link til Partner-ads.com ovenfor er ikke et affiliate link, jeg nævner blot denne platform, da det er den, jeg har erfaring med, og da jeg har været glad for at bruge den.

Nu er det så blot at komme i gang med at oprette dine affiliate links, og har du spørgsmål til processen er du velkommen til at kontakte mig – forfatteren af denne artikel – på e-mail sarah@bogbrancheguiden.dk.

 

Del artiklen

nyeste
ARTIKLER

artiklens
forfatter