Find Forlag Guide

  • Find Forlag Guide
Find Forlag

… match manuskripter med rette forlag – og omvendt

Formål

Forlagsoversigten er oprettet af Bogbrancheguiden for at gøre det lettere for forfattere at finde forlag, som kan være reelt interesserede i deres manuskripter. 

Mange forfattere sender kun deres manus til de største forlag, som naturligvis ikke kan udgive alt. Der er masser af andre muligheder. Find dem her. 

Bogbrancheguiden har efter bedste evne oprettet ca. 120 forlagprofiler til en start. Disse profiler har kun basisinformationer, og der kan f.eks. være genrer, vi ikke har fået med for det enkelte forlag. Forlagene har dog mulighed for selv at overtage og drive deres profiler. 

Hvilke forlag er med​?

I oversigten finder du “klassiske” forlag – altså forlag, som helt overvejende påtager sig den økonomiske investering og risiko i forbindelse med de bøger, de udgiver, og de varetager det samlede forlagsarbejde. 

Du finder primært forlag, som modtager manuskripter, men også mange andre, som f.eks. kun udgiver oversatte eller ældre titler. 

Forlag, som ikke med på oversigten kan dog selv oprette sig.

 

Søg og indkreds smart​

Vil du finde mulige forlag til dit manuskript eller din idé, så filtrer forlagene ved at sætte hak ved den hovedgenre, som dit manus hører under, og forfin din søgning med nøgleord i fritekstsøgningen – Yoga, Kogebog, Haiku osv….

Og filtrer så på forlag, der modtager den type manus, som du sidder med.  

Det kan være en god idé at kigge efter andre forlag end de største og mest kendte, som alle andre også sender deres manus til. Der er mange andre dygtige forlag, som måske både er mere interesserede og kan give dig mere opmærksomhed. Filtrer derfor evt. også efter forlagets årlige antal udgivelser. 

 

Hvad skal du sende?

Du bør ikke bare fremsende dit manus uden først at have studeret hvad det enkelte forlag har af ønsker og krav. Der er linket direkte til hvert forlags hjemmeside med disse informationer, hvis vi har kunnet finde det. 

Vigtigst er selvfølgelig om din bog passer i forlagets profil. 

Men du vil opdage, at det ene forlag kun ønsker manus på papir, det andet kun elektronisk. De fleste ønsker også en synopsis og nogle overvejelser om bogens muligheder på markedet. Nogle foretrækker med non-fiktion, at komme i dialog før manuskriptet er ret udviklet.  

 

Andre anvendelser​

Med postnummer-“slideren” kan du filtrere for kun at se forlagene i f.eks. dit lokalområde. 

Er du oversætter kan du filtrere på forlag, som udgiver oversat litteratur. 

Eller du kan simpelthen få et indblik i, hvad der findes af forlag efter størrelse, udgivelsesprofil osv. 

 

Har du andre ønsker?

Har du  ønsker eller forslag til tjenesten her, hører vi meget gerne fra dig! Skriv til os på info@bogbrancheguiden.dk