Site logo
Find Forlag

… find de bedste forlag til dit manuskript 

Formål

Forlagsoversigten er oprettet af Bogbrancheguiden for at gøre det lettere for forfattere at finde de forlag, som er reelt interesserede i manuskripter i pågældende genrer og emner. 

Mange forfattere sender kun deres manus til de største forlag, som naturligvis ikke kan udgive alt. Og så kan et manus ligge og vente på afslag i måneder. 

Databasen rummer mere end 130 forlag og flere end 60 af disse samarbejder nu med Bogbrancheguiden om at vedligeholde og udbygge data, for de bedste resultater. 

Hvilke forlag er med​?

I oversigten finder du “klassiske” forlag – altså forlag, som helt overvejende påtager sig den økonomiske investering og risiko i forbindelse med de bøger, de udgiver, og de varetager det samlede forlagsarbejde. 

Du finder primært forlag, som modtager manuskripter, men også mange andre, som f.eks. kun udgiver oversatte eller ældre titler. 

Forlag, som endnu ikke med på oversigten kan selv oprette sig her.

 

Søg og indkreds smart​

Vil du finde mulige forlag til dit manuskript eller din idé, så filtrer forlagene ved at sætte hak ved den hovedgenre, som dit manus hører under, og forfin din søgning med nøgleord i fritekstsøgningen – Yoga, Kogebog, Haiku osv….

Og filtrer så på forlag, der modtager den type manus, som du vil have udgivet.  

Det kan være en god idé at kigge efter andre forlag end de største og mest kendte, som alle andre også sender deres manus til. Der er mange andre dygtige forlag, som måske både er mere interesserede og kan give dig mere opmærksomhed. Filtrer derfor evt. også efter forlagets årlige antal udgivelser. 

 

Hvad skal du sende?

Du bør ikke bare fremsende dit manus uden først at have studeret hvad det enkelte forlag har af ønsker og krav. Der er linket direkte til hvert forlags hjemmeside med disse informationer, hvor vi har kunnet finde det. 

Vigtigst er selvfølgelig om din bog passer i forlagets profil. 

Men du vil opdage, at det ene forlag kun ønsker manus på papir, det andet kun elektronisk. De fleste ønsker også en synopsis og nogle overvejelser om bogens muligheder på markedet. Nogle foretrækker med non-fiktion, at komme i dialog før manuskriptet er ret udviklet.  

 

Andre anvendelser​

Med postnummer-“slideren” kan du filtrere for kun at se forlagene i f.eks. dit lokalområde. 

Er du oversætter kan du filtrere på forlag, som udgiver oversat litteratur. 

Eller du kan simpelthen få et indblik i, hvad der findes af forlag efter størrelse, udgivelsesprofil, alder osv. 

Listen er levende ...

Forlagsprofilerne opdateres til stadighed af forlagene selv og af Bogbrancheguiden. Vi minder med jævne mellemrum de deltagende forlag om at tjekke og opdatere deres profil, og vi føjer selv løbende forlag til og opdaterer data.

Hvis du finder en fejl eller mangel

Men skulle du finde fejl eller mangler, så skriv til os, så vi kan få dem udbedret – til gavn for os allesammen. Tak!

Skriv til info@bogbrancheguiden.dk

Har du andre ønsker?

Har du  ønsker eller forslag til tjenesten her, hører vi meget gerne fra dig!
Skriv til os på info@bogbrancheguiden.dk

Savner du fx andre måder at filtrere forlagene på, så prøver vi gerne om vi kan løse det også.