Site logo
TEST: Kan du finde sprogfejlene?

Hvor god er du til korrektur?

Sprogmennesket og korrekturlæseren Naja Møllmann-Ibsen fra Ordlys har lavet denne sjove, lille test til Bogbrancheguiden. Et konstrueret romanuddrag med en række fejl og problemer du skal prøve at få øje på.

Hvor mange steder er der noget, der tiltrækker sig din kritiske opmærksomhed? Prøv at skrive punkterne ned. Du kan sikkert få øje på nogle oplagte fejl, men notér også punkter, som du måske er lidt i tvivl om, og som du ville undersøge nærmere, hvis du måtte bruge hjælpemidler. Formålet med øvelsen er at gøre dig bevidst om, hvor god du er til at fange sprogfejl. Derfor fortæller vi dig heller ikke, hvor mange punkter det drejer sig om. Det får du svar på i Naja Møllmann-Ibsens artikel, som du finder link til nederst.

Lav evt. et print af teksten, så den er nemmere at arbejde med.

Da Britta var kommet ned med elevatoren og stod ude på fortorvet igen, var det begyndt at regne. Bare typisk! tænkte hun og slog hætten op. Hun trådte udenom en hundelort og begyndte at gå, mens hun skævede op på vinduerne i det temmeligt prangende hjørnekontor. Hun kunne mærke, hvor skuffet, hun var, over ikke at have fået jobbet som quiz redaktør. Selv om hun var relativ ung, vidste hun en masse om alle mulige emner, fordi hun havde lavet så meget research i hendes sidste job som webredaktør. Hun kunne hele kongerækken på fingerspidserne og havde styr på strømningerne inden for underholdning, mode, billedkunst og litteratur fra Romantikken og frem. Hun havde læst tykke fagbøger om alt fra romerriget til rumforskning, havde endda læst både Biblen og Koranen, og hun fulgte også nøje med i politik – hvor mange andre vidste måske, hvad Pia Kjærsgårds hund hed? Og selvom hun selvfølgelig ikke vidste alt, vidste hun, hvor hun kunne skaffe sig den viden, hun skulle bruge. Men lige nu anede hun ikke, hvad grunden til afslaget skyldtes. Var det den bluse, hun havde valgt at tage på? Var det fordi, at hun var kvinde?

Når du ikke kan finde mere, så følg linket herunder til Najas fremragende, instruktive gennemgang af teksten. Der får du også links til hjælpemidler, du måske ikke kender i forvejen.

Naja Møllmann-Ibsens artikel – Korektur et nødvendigt gode

 

 

 

Del artiklen

nyeste
ARTIKLER

artiklens
forfatter