Site logo
Blixenprisen aflyst i 2024

Blixenprisen uddeles ikke i 2024

Blixenprisen, der blev indstiftet i 2015 af de to danske forfatterforeninger, har hvert år hyldet de største litterære præstationer i Danmark med uddeling af en lang række priser. Formatet for prisfesten har udviklet sig fra år til år, og antallet af uddelte priser er steget fra oprindelig 8 til i 2023 hele 16 priser. Blandt prismodtagerne sidste år var Glenn Bech og Suzanne Brøgger. 

Prisfesten og de kontante priser har været finansieret af bl.a. Spar Nord Fonden, Kunstfonden og en lang række forlag, men i år har enderne ikke kunnet mødes økonomisk. 

Stephanie Caruana, som er næstforperson i Dansk Forfatterforening og i bestyrelsen for Blixenprisen fortæller til Bogbrancheguiden, at det er med stor beklagelse, at man må opgive at uddele priserne i 2024.

Hun forklarer, at man kunne have valgt at afholde et skrabet arrangement uden kontante priser, men bestyrelsen har ikke ønsket at reducere modtagernes økonomiske værdi af priserne. Så for 2024 har man nu valgt at tage et års pause, og så kigge på nye modeller for Blixenprisen i kommende år. Det store ønske er fra mange sider at skabe en endnu større fest med plads til deltagelse af mange flere.

Med de fleste af priserne fulgte i 2023 et beløb på 10.000 kr. Årets bog blev hædret med 50.000 kr.

Se mere på www.blixenprisen.dk

 

Foto: Karen Blixen, (cc) Flickr

Del artiklen

nyeste
ARTIKLER

artiklens
forfatter