Site logo
No Image Available

Katalog 4321 & Digte fra baglandet

 Forfatter: Jørgen Skaastrup  Genre: Digte, Skønlitteratur generelt  Forlag: Alias Forlag  Udgivelse: 11. maj 2024  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

Roman og digtsamling udgivet i samlet værk. Katalog 4321 af Jørgen Skaastrup er romanen, hvori et par af hovedpersonerne skrev, illustrerede og udgav digtsamlingen Digte fra baglandet (af den fiktive Ella Wollf), som Alias Forlag udgav den 1. marts i år, men som i romanens fiktion blev udgivet lige efter Berlinmurens fald. Roman og digtsamling kan købes både sammen og hver for sig.

Handlingen i romanen Katalog 4321 strækker sig over fem årtier og involverer personer fra tre generationer. Det er fortællingen om Ella Wollfs digtsamling, der begyndte som systemkritiske pamfletter på universitetet i Rostock og endte med at blive en bestseller. Det er historien om et maleri af Wolfgang Vollhase, Katalognummer 4321, der bliver skæbnebestemmende for de mennesker, der kommer i berøring med det. Det er beretningen om tilværelsen i et totalitært regime og den voksende opposition og folkelige rørelse, der førte til Berlinmurens fald og det østtyske regimes kollaps i 1989. Nutidige problemstillinger kendt fra dansk hverdag spiller også ind, når fortid og nutid i Danmark og Tyskland væves sammen i fortællingen, der begynder i 1973 og afsluttes med et bryllup umiddelbart før Coronaepidemiens udbrud. I fortællingen krydses menneskers veje, og den bagvedliggende kulisse er en gruppe rebellerende unge kunstnere og universitetsstuderende. Det er også en fortælling om skabelsen af en kulturinstitution, Akademiet for impressionistisk kunst, der forener romanens centrale personer. Handlingen er henlagt til byerne Rostock, Halle og Göttingen i Tyskland, samt en stor dansk by.

Om forfatteren:

Forfatter Jørgen Skaastrup er uddannet cand.mag. i historie og idehistorie og har i løbet af sin karriere udgivet flere faglitterære titler. Efterfølgende har Jørgens fokus ændret sig til skønlitteratur. I de seneste år er Jørgen begyndt at tegne og male, og han illustrerer nu sine egne bøger.

Andre bøger af - Jørgen Skaastrup


 Retur til Nye bøger ...