Site logo
No Image Available

Rokken og søanemonen. Tiden der forsvandt.

 Forfatter: Jørgen Skaastrup  Genre: Essay  Forlag: Alias Forlag  Udgivelse: 3. april 2023  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

Rokken og søanemonen. Tiden der forsvandt er et usædvanligt essay. Det er forfatterens beretning om at svæve mellem liv og død, som han gjorde efter en blodprop i hjertet efterfulgt af fire hjertestop og ti dages koma. I essayet forsøger Jørgen Skaastrup at rekonstruere, hvad der skete imens. Han udtaler selv om bogen:

“Denne bog handler om en rejse ind i sindet, en færd der blev sluppet løs, da hjernen fik frit løb i den menneskelige organisme, og alt andet kropsligt var koblet op på kunstig iliveholdelse. Rejsen bevægede sig i områder mellem liv og død. Det er disse oplevelser, fortællingen handler om. Det er således ikke en sygdomshistorie, men en oplevelsesfortælling.”

Bogen indeholder 22 illustrationer lavet af forfatteren.

Rokken og søanemonen. Tiden der forsvandt henvender sig til læsere, som interesserer sig for mere mellem himmel og jord, end hvad kan forstås med fornuft og logik. Bogen vil formentlig appellere til mennesker, der selv har været i koma, eller hvis nærmeste har. Mennesker, der har været i berøring med sygdom og intensiv behandling og derigennem har haft sindsoplevelser, der kan være svære at stå alene med, fordi de har været – og måske fortsat er – så overvældende.

Anmeldelse:

****/5 fra Litteraturhesten på Instagram

”Jeg tror, at dette essay må være virkelig interessant for andre, der har været ude for det samme eller pårørende, der måske er blevet fortalt om den syges tanker. … Den var i hvert fald interessant for mig, utroligt hvad en hjerne kan.”

Om forfatteren:

Forfatter og billedkunstner Jørgen Skaastrup er oprindelig cand.mag. i historie og idehistorie, og derudover er han uddannet lærer.

Gennem sin erhvervskarriere har Jørgen Skaastrup været museumsdirektør, højskoleforstander, grundskolelærer, viceskoleleder og lektor ved læreruddannelsen i fagene historie, pædagogik og didaktik. Desuden har han i en årrække arbejdet i internationale sammenhænge med undervisning på læreanstalter i Tyrkiet, Litauen, Rusland, Portugal, Letland, Kosovo og Hviderusland.

Jørgen Skaastrups tidligere skønlitterære udgivelser er romanerne Den, der forsætligt kører over for rødt, skider i sin egen rede (2020), Flugten fra Aleppo (2021) og Solsortens sang (2022).

Andre bøger af - Jørgen Skaastrup


 Retur til Nye bøger ...