Site logo

Guide til at lave en god Forfatterside

 

Sådan udfylder du bedst dine oplysninger

Forlag må efter aftale med deres forfattere også oprette profiler for disse. 

Kontakt

Den her del er enkel nok, og bortset fra dit (forfatterrens) navn vælger du selv, hvad du ellers vil opgive. 

Men du er her jo for at blive fundet, så som minimum bør du opgive din mailadresse. Du må gerne opgive kontaktinformation til dit forlag eller din agent, hvis du foretrækker det. Sæt hak ved hvem kontakten er til, så brugeren ved det. 

Postnummeret (dit/forfatterens postnummer) bliver ikke vist på profilen, men bruges når kunderne søger efter forfattere bestemte steder i landet. F.eks. kan bibliotekarer,  boghandlere, litteraturkredse og andre interesserede bruge “postnummer-slideren” på søgesiden til at indkredse forfattere som bor i lokalområdet, og du kan selv tilsvarende finde lokale kolleger. 

Link til hjemmeside

Har du allerede en hjemmeside, bør du afgjort indsætte link til siden her. Linket bliver ikke vist som tekst, men med en knap lige under dit Forsidebillede. Hvis du ikke kopierer linket fra din browser, skal du huske at skrive https:// før din www.___ adresse. 

Sociale Medier

Indsæt links til de SoMe-platforme du evt. benytter som forfatter. Ligesom med hjemmesiden er det knapper der vil blive vist – ikke selve URL’en. 

Dine bøger

Her kan du lave en fortegnelse over de udgivelser du er forfatter eller medforfatter til – evt. også planlagte udgivelser. F.eks. sådan her:

Bogen om det hele, 2018, Forlaget NN

Du bør ikke nævne bøger du har oversat, redigeret eller udgivet.

Genrer

Sæt x i hver af de hovedgenrer, du skriver inden for. 

Bemærk, at du i feltet Beskrivelse længere nede bør nævne de præcise genrer, dine bøger tilhører. Sådan at når brugerne søger efter kogebøger, sci-fi osv., så vil du dukke op i søgeresultaterne. 

Fotos af bogudgivelser m.v.

Her kan – og bør – du uploade billeder til dit galleri, af dine bøger og/eller hvad du ellers finder meningsfuldt. Op til 10 billeder er der mulighed for.

Det giver stor kvalitet til din side, at den også er visuelt tilfredsstillende. Så har du ikke udgivet eller kun en enkelt bog, så find gerne noget andet af relevans. 

Formater: 

Brug store, skarpe billeder i god opløsning! Billederne bør stå skarpt, når de ses på en fuld skærm. Få evt. hjælp til billedbehandling – vi forfattere er ikke selv de bedste til at klare alt 🙂 Men vi bør præsentere os professionelt.

Bemærk at på din profilside ses billederne som “forhåndsvisning” skåret i bredformat, og de vises først i fuld visning, når man klikker på dem. Bøger er jo typisk i højformat så hvis du vil vise din bog i fuld figur også som “forhåndsvisning”, så skal du tilføje baggrund på begge sider af bogen (eksemplet til venstre). Ellers klippes den af i top og bund. Men det kan også være meningsfuldt at lade billedet være en beskæring – for at få det vigtige vist stort nok (eksemplet til højre). 

For at dine galleribilleder vises skarpt, må billederne gerne være i rimelig god oplæsning, gerne minimum 500 px i bredden. Er du i tvivl, kan du altid tjekke din annonce bagefter og se om dine billeder står skarpt – så er alting ok.

Kig hvordan andre har gjort – der er er flere gode måder at gøre det på!

Brug skabelonen: Vi har lavet en skabelon i Canva, som du kan bruge til dine galleribilleder. Få adgang til skabelonen via dette link.

 

Præsentation

Her skal du sælge dig selv bedst muligt 🙂

Skriv om dit forfatterskab, dine bøger, dit liv – hvad du mener er bedst. Din beskrivelse kan frit rumme tips, anbefalinger, links, mailadresser, lister m.m. Og du kan fx også vælge skriftstørrelser og -farver.

Det er også i dette felt, at du skal få nævnt alle de genrer og andre nøgleord, du ønsker at matche, når brugerne søger efter forfattere og bøger. 

I feltet nedenfor kan du omtale hvad du evt. kan bookes til. Det behøver du altså ikke at dække her.

Fat dig ikke i korthed! 

Google og andre søgemaskiner rangerer sider med megen tekst og indhold højere end sider med kun lidt tekst.  

Beskriv hvad du kan bookes til

I dette felt skal du omtale (“sælge”) de øvrige ydelser du som forfatter/fagperson kan tilbyde. Vi opererer med kategorierne:

 • Forfatter i Stuen (idé under udvikling)
 • Foredrag
 • Oplæsning
 • Samtale/interview
 • Workshop/kursus
 • Masterclass
 • Debat
 • Ekspertkommentator
 • Udstilling
 • Underholdning
 • Musik

Længere nede skal du afkrydse de relevante kategorier, for at du også kommer med i brugernes søgninger på dem.

Har du forslag til yderligere kategorier, så skriv meget gerne til os på info@bogbrancheguiden.dk

Cover-billede

Cover-billedet er det første indtryk, brugerne får af af dig og din side, og vises både i miniature på søgesiden sammen med covers fra andre forfattere og som stort sidehoved, når man klikker ind på din side.

Brug vores skabelon til at lave dit cover. Coveret beskæres nemlig på forskellig vis efter hvor det vises og efter hvordan brugerens skærm tager sig ud. Ved at bruge skabelonen, er du sikker på at opbygge coveret, så vigtige elementer ikke beskæres i nogen visning. 

Find inspiration ved at kigge på andre forfatteres covers.

Klik på billedet herunder, så kan du åbne skabelonen i den gratis version af Canva billedbehandling online.

(OBS Når template er helt færdig, skal den uploades af en bruger der hedder Bogbrancheguiden) 

             

Uploader du ikke selv et cover, vil Bogbrancheguidens standard-cover (til højre) automatisk blive indsat. 

Portræt

Upload et godt portræt af dig selv her. 

Nej det er ikke koen, men det lille runde foto, der lægger sig nederst til venstre på Cover-billedet. 

Brugerne kan klikke på det lille runde portræt, som så åbner op i fuldskærmsvisning. 

Så sørg for at bruge et godt (professionelt) foto i god opløsning. Så det står knivskarpt.

Tagline

Præsenter dig selv eller dine bøger med en ”catchy” sætning (max 56 anslag). Tagline bliver vist nederst til venstre på dit Cover-billede. Eller lige under. Benytter du ikke din Tagline, vil den første tekstlinje i din beskrivelse blive vist på samme plads. 

Søgetermer for brugere

I resten af felterne sætter du X i det som passer i relation til dig. Det giver mange slags kunder, kolleger og andre brugere af Bogbrancheguiden rige muligheder for at finde netop den slags forfattere, de vil i kontakt med. 
 

Fødselsår Når du oplyser dit fødselsår indgår du i søgningen når kunderne filtrerer på “Generation”. Det kan f.eks. være relevant, når en lokal cafe søger unge lyrikere, eller når du selv vil finde jævnaldrende kolleger i din landsdel. Dit fødselsår vises ingen steder. 

Tjek, rediger og godkend

Når du har udfyldt felterne, kan du tjekke hvordan annoncen tager sig ud, og redigere videre så længe og så ofte du vil.
Klik Godkend, og så kommer du – første gang, når du opretter profilen – til betaling, som du skal gennemføre, før din side bliver offentliggjort.