Site logo
Forfatter i stuen - intro for forfattere

Mød private læsekredse og interessegrupper til samtaler om dine bøger, dit forfatterskab, idéer og meget mere – og sælg dine bøger ude i stuerne.

 

Læs her om konceptet, rammerne og hvordan du kommer med 

Idé og rammer
Sådan fungerer det
Facebook-gruppen
Sådan får du en profil, så du kan deltage
Sådan aktiverer du ‘Forfatter i Stuen’ på din profil
Del med din omgangskreds
Giv feedback

Denne side opdateres løbende i samarbejde med de deltagende forfattere

Idé og rammer

Forfatter i Stuen handler om at møde vores læsere i øjenhøjde for at samtale om vores bøger, arbejde og idéer – og om at høre læsernes tolkninger, spørgsmål og feedback. 

Idéen udspringer at et ønske om at gå i modsat retning af digitalisering, skærme, medier, markedsføring, scener og alt det som skaber afstand mellem os. For i stedet at skabe rum for nærværende, trygge og inkluderende samtaler, med udgangspunkt i vores bøger og arbejde. Men vi deltager hver med vores egne motivationer.

Forfattere til bøger i alle genrer kan deltage. Det er læserne, som inviterer, ud fra deres interesser. Du bestemmer til gengæld selv hvor mange deltagere du min/max ønsker ved arrangementerne, hvor langt du vil transportere dig, og hvem du siger ja og nej tak til. 

Dine betingelser oplyser du på din forfatterprofil på Bogbrancheguiden.

Kun en betingelse gælder for alle som deltager:

Vores møder i regi af Forfatter i Stuen tager nok tid, men de må ikke betragtes som arbejde, der skal honoreres. Du skal vælge at deltage, fordi du har lyst til at møde dine læsere i øjenhøjde, fordi du kan lære af de møder, fordi det kan sprede ringe i vandet og af alle mulige andre grunde du kan have. Du må bede om transportdækning, du må sælge dine bøger, du må bede læserne skrive sig op til dit nyhedsbrev osv. – men du må altså ikke bede om honorar!

Læs meget gerne vores forklaring her på hvorfor honorarkrav vil være ødelæggende for hele idéen og muligheden.  

 

Sådan fungerer det

Når du har oprettet profil (se nedenfor) og tilmeldt dig som Forfatter i Stuen, får din profil et ikon, der viser din deltagelse, og læserne vil kunne se en samlet oversigt over deltagende forfattere, og søge og filtrere med alle de muligheder der gives på vores forfatteroversigt. (Søgning på Forfatter i Stuen aktiveres først, når vi åbner for læserne omkring 1. september)
 
Du har et tekstfelt på din profil, hvor du kan specificere hvilke behov og konditioner du har for at tage ud og besøge læserne – afstand, antal deltagere, typer af arrangementer, osv. Og du har også mulighed for her at invitere læserne hjem i din egen stue i stedet. 
 
Det er læserne, der vælger hvilke forfattere, de har lyst at møde, og læserne som tager kontakt til forfatterne. Læserne kan filtrere forfatterne efter f.eks. genre, alder og postnummer, og vi opfordrer dem til i første omgang at søge forfattere i deres nærområde. 
 
Du aftaler selv alt direkte med læseren/værten – f.eks.  vedr. tid, sted osv. Og du siger bare nej tak, hvis ikke invitationen passer dig. Og bestemmer også selv hvor mange eller få møder du har tid og lyst til. Hvis du ønsker at holde pause fra at blive kontaktet, kan du gøre det med et enkelt klik på din profil. 
 
Vi forventer, at der typisk vil gå et par måneder fra kontakt til mødedato. Har du adresse flere steder i landet, kan du gøre opmærksom på det, og måske åbne for møde-muligheder længere fremme i tiden.
 
Til møder med læserne må du tage bøger med til salg – og du må naturligvis også sælge og sende bøger på forhånd. 
 
De som har erfaringer siger, at møder typisk ligger på hverdagsaftener og har en varighed af halvanden til to timer. 
 
Deltag og lær i Facebookgruppen
Vi driver en ‘lukket’ Facebookgruppe for både deltagende forfattere og alle, som vil vide mere, før de evt. tilmelder sig. Meningen med gruppen er dels, at vi i fællesskab udvikler idéen bedst muligt, dels at vi fra efteråret 2024 kan dele erfaringer fra vores læser-møder med hinanden. 
 
Meld dig meget gerne ind:
 
 
 
BBg Forfatter i stuen fb-gruppe

Sådan deltager du i ‘Forfatter i Stuen’

Når du er klar til at deltage og møde læserne, så er det så nemt her, at melde dig til:

Du skal oprette eller opgradere til (Hvis du har profil i forvejen), den nye profiltype som hedder Komplet. 

Hvis du allerede har en basis forfatterprofil:

1) Gå ind på din profiloversigt her: https://bogbrancheguiden.dk/min-konto/mine-annoncer/ (den beder dig logge ind hvis du ikke er det i forvejen)

2) Klik på ‘Skift Profilplan’ på din profil
3) Vælg Komplet (eller KompletPlus)
4) Gå til ‘Kassen’ og udfyld dine oplysninger. Her indsætter du rabatkoden: #Komplet-profil_1/8 (giver 300 kr. rabat).

Du har nu opgraderet profilen og du vil straks modtage en e-mail med instruktioner til at aktivere din profil til ‘Forfatter i Stuen’ og en oversigt over dine andre fordele.

Hvis det er første gang du opretter forfatterprofil:

1) Klik ‘Tilmeld dig her’ på pakken Komplet (eller KompletPlus): https://bogbrancheguiden.dk/kom-med-i-forfatteroversigten/
2) Klik ‘Vælg pakke’ og begynd at indtaste basale info på din profil (du kan finpudse senere).
3) Klik GEM og nu indtaster du kontaktoplysninger og betalingsinformation. Her indsætter du rabatkoden: #Komplet-profil_1/8 (giver 300 kr. rabat).

Du har nu oprettet en profil og du vil straks modtage en e-mail med instruktioner til at aktivere din profil til ‘Forfatter i Stuen’ og en oversigt over dine andre fordele.

1Herefter kan du aktivere ‘Forfatter i Stuen’ inde på din profil. 

Det gør du således:

    1. Rediger din profil som illustrationen viser –  via dette link.

      Klik på ‘Rediger’ og vælg ‘Forfatter i Stuen’ hvor den spørger om du deltager.

    2. Og nedenunder er det felt, hvor du kan skrive information til værten. F.eks. om hvor langt du tager ud, hvor i landet du kører hen, om du har krav til min-maks antal deltagere og andre relevante ting.
    3. Husk at klikke ‘Gem ændringer’ nederst på siden.

 

Hvis du vil holde pause

Hvis du vil sætte din deltagelse på pause, skal du klikke på det lille x til højre ved dropdown-menuen.
 

 

 

 

Fortæl læserne om Forfatter i Stuen

Hvis vi alle deler med vores netværk og med de læsere vi tager på besøg hos, at de kan finde mange flere forfattere på forfatteristuen.dk, så hjælper vi både læserne og hinanden som kolleger. 
 
I løbet af sommeren vil vi udsende materiale (skabeloner til grafik og tekst), som I nemt kan benytte til at dele nyheden på jeres egne sociale medier.  

Fortæl os om dine møder

Bogbrancheguiden er ikke involveret i de enkelte arrangementer, men står alene for at drive platformen og markedsføre Forfatter i Stuen overfor offentligheden. Men vi vil sætte stor pris på, at du fortæller om de møder du har. Meget gerne i den fælles Facebookgruppe, så alle kan lære af hinandens erfaringer, og også meget gerne med en mail til os, hvis der er noget særligt vi bør vide.