Site logo
No Image Available

Sikke en verden

 Forfatter: Carl Otto Rieks  Genre: Skønlitteratur generelt  Udgivelse: 2. juli 2023  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

‘Sikke en verden’ … en stor fortælling fra en tidsboble, hvor Verden af i går bliver til Verden af i morgen: dét Europa vi, på hundrede års afstand, lever med i dag – oplevet af den unge danske korrespondent Ragna Nordby.

I fortællingen følger du Ragna Nordby, bogstavelig talt i krig og kærlighed, på sin store oplevelsesrejse gennem Europa for 100 år siden. Den københavnske avis Fremtiden sender hende sydpå for at finde ud af, hvorfor en storkrig truer kontinentet. Hun møder Frankrig i endnu et opgør med kejsertidens Tyskland. Sammen med sin canadiske kollega Chester Homeway oplever Ragna den parisiske befolkning og en række af de personer, der bliver afgørende for det uhørt blodige opgør i den forestående verdenskrig. Ragna og Chester udlever deres første store elskov i verdenskrigens skygge, men de bliver enige om at tage til Italien for at følge den bitre skæbne, der truer det smukke land. Stærke kræfter ønsker romerriget genindført ved at skabe sig militære sejre og afslutte Italiens samling med tidligere besiddelser. Derfor skal landet med i den store krig, selv om statskassen er tom, hæren ikke eksisterende og hungersnøden truer flere steder.

Ragna og Chester kommer tæt på opbygningen af fasciststaten med Il Duce i spidsen og følger ham ind i den næste store europæiske krig, dennegang som ydmyg allieret til Det tredje Riges fører Adolf Hitler. De to ender med at slå sig ned i det fredelige Danmark lige inden nazisterne besætter landet. Men de vil ikke leve under endnu et diktatur, sælger deres dejlige sommerhus i Klint på Sjællands nordkyst og flygter til Sverige.


 Retur til Nye bøger ...