Site logo
No Image Available

Pi tager skolen på sig

 Forfatter: Tanja Lykke  Genre: Børnebøger  Forlag: Forlaget Malik  Udgivelse: 19. februar 2024  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

Pi tager skolen på sig er den tredje bog i serien om Pi og hendes rejse fra børnehaven til tidlig SFO og skole.

I denne bog starter Pi i børnehaveklassen, men skolen er ikke helt nem at finde ud af, synes hun. I skolen har bogstaverne lyde, mens klokken både ringer ud og ind med den samme lyd. Der er heller ikke altid en voksen til at hjælpe i frikvarteret. Med hjælp fra gode venner, voksne, Mor og Far får Pi styr på, hvad det vil sige at være et skolebarn. Og inden længe har Pi både lært at læse og fundet sit helt eget heltemodsmantra.

Denne bog er den del af serien om Pi, der handler om overgangen fra børnehave til forårs-SFO og skole. I serien følger vi Pi fra den dag, hun får beskeden om, at hun snart skal i SFO. En besked, som hun modtager med ambivalente følelser. På den ene side er hun ved at vokse fra børnehaven, men på den anden side er SFO og skolen en ukendt størrelse. Vi følger Pi og hendes udvikling helt frem til afslutningen på børnehaveklassen.

Pi-bøgerne er skræddersyet til at hjælpe børn med at forstå og sætte ord på deres følelser, samtidig med at de fremmer empati og selvudtryk. Hver bog fokuserer på at hjælpe børn med at sætte ord på de følelsesmæssige udfordringer de oplever, når de siger farvel til en lille tryg hverdag i børnehaven og træder ind i en ny, stor verden. Pi-bøgerne er meget mere en blot højtlæsningsbøger.

3 i 1 børnebøger

Lærerige højtlæsningsbøger

Bøgerne kan læses som helt almindelige højtlæsningsbøger hjemme i sofaen. De kan hjælpe børn med at sætte ord på alt det, de oplever – det sjove, det dumme og alt det som er anderledes.

Teoribøger i børnehøjde

Bøgerne giver et børneperspektiv på overgangen fra børnehave til tidlig SFO og skole, og giver et bud på, hvordan forberedelses-, separations- og integrationsfasen kan opleves for et barn.

Et pædagogiske materiale

Bøgerne kan i sig selv fungere som et overgangsmateriale i overgangen fra børnehave til tidlig SFO og skole, da de foregår i hver sin  læringsarena.

Om kvinden bag af Pi-Bøgerne

Pi-bøgerne er skrevet og illustreret af Tanja Lykke. Hun fik idéen på bogserien efter hun i foråret 2022 oplevet et unikt sammentræf i sit liv. Hun var projektleder på et projekt, der havde til formål at skabe sammenhængende overgange fra børnehave til forårs-SFO og skole i et skoledistrikt, mens hendes egen dreng, Emil, stod overfor selvsamme overgang. I denne dobbeltrolle tilegnede hun sig teoretisk viden om de børnetemaer og begreber, der er på spil i overgangene, mens hun mærkede på egen krop, hvad det vil sige at være mor til en dreng, der gennemgår den hidtil største forandring i sit liv. Dermed var grundidéen til Pi-bøgerne lagt, og historien om Pi skrev stort set sig selv.

Karakteren Pi er udviklet med inspiration fra både hendes selv og hendes to børn. Fælles for dem er, at de elsker at lære nyt – helst når de selv vil. Derudover er Emils undrende spørgsmål, kommentarer og oplevelser flettet ind i fortællingen for at gøre den så virkelighedsnær som muligt.

Alle illustrationer er ligeledes tegnet af Tanja Lykke. Hun har valgt at tegne Pi og hendes univers med simple håndtegnede streger for at give bogen et enkelt visuelt udtryk. Det er Tanjas forhåbning, at børn i 5-7-års alderen kan spejle sig i billederne og fortællingen.

Om bøgerne siger Tanja Lykke: ”Det er min forhåbning, at børn i alderen 5-7 år kan se sig selv i alt det, som Pi oplever. Jeg drømmer om, at de bliver inspireret til at sætte ord på det, de selv oplever i den store forandring – både det sjove, det dumme og alt det, der er anderledes.”

Udgivelsesdato: 2.1.24

Titel: Pi tager skolen på sig (Historien om Pi i børnehaveklassen)
En højtlæsningsbøger á 52 sider
Vejledende udsalgspris per bog: 179 d.kr.
Forfatter og illustrator: Tanja Lykke
Forlag: Forlaget Malik

Kontaktinformationer:
hej@forlagetmalik.dk
mobil: 61287871

Andre bøger af - Tanja Lykke


 Retur til Nye bøger ...