Site logo

Hej, jeg hedder Tanja Lykke, og jeg er kvinden bag Pi-bøgerne. I 2022 oplevede jeg et unikt sammentræf. Jeg blev ansat som projektleder på et projekt, der arbejder for at skabe sammenhængende overgange fra børnehave til tidlig SFO og skole i et skoledistrikt i Ishøj Kommune. Samtidigt var jeg mor til en dreng, der stod overfor selv samme overgang. Jeg oplevede hans sorg over at skulle miste en velkendt og tryg dagligdag, hans møde med en stor, ny og ukendt verden, og transformationen til at blive et skolebarn. I denne dobbeltrolle fik jeg idéen til tre nye børnebøger. De handler om alt det sjove, alt det dumme og al det, der er andeledes i overgangen fra børnehave til tidlig SFO og skole. Det er en følelsesmæssig rutsjebanetur at sige farvel til børnehaven og goddag til SFO og skole. 

 

”Det er min forhåbning, at børn i alderen 5-7 år kan se sig selv i alt det, som Pi oplever. Jeg drømmer om, at de bliver inspireret til at sætte ord på det, de selv oplever i den store forandring – både det sjove, det dumme og alt det, der er anderledes.

 

Pi-bøgerne er skræddersyet til at hjælpe børn med at forstå og sætte ord på deres følelser, samtidig med at de fremmer empati og selvudtryk. Hver bog fokuserer på at hjælpe børn med at sætte ord på de følelsesmæssige udfordringer de oplever, når de siger farvel til en lille tryg hverdag i børnehaven og træder ind i en ny, stor verden.


**Bog 1: Pi tager tilløb til SFO og skole** (Børnebog)
Vi møder Pi i børnehaven, hvor hun får beskeden om, at hun snart skal starte i forårs-SFO. Men Pi glæder sig ikke, for hun ved ikke, hvad SFO er for noget. Pi vil ikke i SFO. Men Pi elsker at lære nyt, og med hjælp fra de voksne, gode legekammerater samt Mor og Far bliver hun klar til at tage det store spring fra børnehave til tidlig SFO.

**Bog 2: Pi tager et kvantespring** (Børnebog)
I denne bog tager Pi springet fra at være børnehavebarn i børnehaven til at være forårsbarn i en SFO. Det er et kæmpe spring. Hun oplever mange nye ting på en gang: Hun får nye venner, møder nye voksne, mens hun lærer nye regler og omgivelser at kende. Pi elsker at lære nyt, men det kræver også meget energi. Rigtig meget energi.

**Bog 3: Pi tager skolen på sig** (Børnebog)
Skolen er ikke helt nem at finde ud af, synes Pi. I skolen har bogstaverne lyde, mens klokken både ringer ud og ind med den samme lyd. Der er heller ikke altid en voksen til at hjælpe i frikvarteret. Med hjælp fra gode venner, voksne, Mor og Far får Pi styr på, hvad det vil sige at være et skolebarn. Og inden længe har Pi både lært at læse og fundet sit helt eget heltemodsmantra.

 

Pi-bøgerne er meget mere end blot højtlæsningsbøger. De er 3i1 børnebøger:

 

Lærerige højtlæsningsbøger

Bøgerne kan læses som lærerige højtlæsningsbøger. De kan hjælpe børn til at sætte ord på alt det de oplever - det sjove, det dumme og alt det der er anderledes, når de siger farvel til børnehaven og goddag til SFO og skole. 

 

Teoribøger i børnehøjde

Bøgerne præsenterer et børneperspektiv på de faser, som et barn oplever i overgangen fra børnehaven til tidlig SFO og skole: forberedelses-, seperations- og integrationsfasen, samt begreber som læringstab og sense of belonging

 

Et pædagogisk overgangsmateriale

De tre bøger kan i sig selv fungere som et overgangsobjekt. De tre bøger foregår i hver sin læringsarena - hhv. børnehaven, tidlig SFO og børnehaveklassen, og kan anvendes som et gennemgående materiale, der giver børnene en følelse af genkendelighed og sammenhæng i overgangene. 

 


Jeg er stolt over, at kunne præsenterer Pi-bøgerne for børn, forældre og fagpersonale og jeg håber på, at de vil bidrage til at gøre overgangen fra børnehave til tidlig SFO og skole til en positiv forandring for alle børn.

Sociale medier
Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Medlem af

NewPub

Titler

Pi tager tilløb til SFO og skole, 2024, Forlaget Malik
Pi tager et kvantespring, 2024, Forlaget Malik
Pi tager skolen på sig, 2024, Forlaget Malik

Kontaktinfo er til:

Forfatterens forlag

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.