Site logo
No Image Available

Kamæleonens tid (e-bog)

 Forfatter: Rikke Aarøe Carlsen  Genre: Skønlitteratur generelt  Forlag: Alias Forlag  Udgivelse: 2. maj 2023  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

‘Kamæleonens tid’ af Rikke Aarøe Carlsen er en udviklingsroman. Historien udspiller sig i perioden 2002-2011, hvor vi følger Janne og hendes to nærmeste venner, David og Sara, i deres personlige og faglige udvikling fra de er 23 år og præges af uddannelse, arbejde og tilhørsforhold. Den lille gruppes indbyrdes venskaber er fundamentet, mens påvirkning fra deres vigtigste øvrige relationer også afspejles i centrale hændelser. Bogens temaer er venskab, kærlighed, livsvalg og fravalg, og hvordan beslutninger påvirker livet. Hovedpersonen Janne mister undervejs fornemmelsen af sig selv, mens hun vakler mellem forskellige ståsteder i tilværelsen, der i stigende grad påvirkes af den mand, hun forelsker sig i. Janne har tendens til at overtænke situationer, og hendes evne til at kunne anskue en sag fra mange vinkler gør det ofte svært for hende at udtrykke sin egen mening klart. I årenes løb bliver hendes holdninger stadig vagere, indtil hun stærkt provokeret tager en drastisk og grænseoverskridende beslutning. Romanen perspektiverer de fiktive personlige oplevelser og tildragelser mod faktiske samfundsbegivenheder i perioden.

Romanen henvender sig til læsere, der kan lide bøger om kærlighedsforholds forviklinger, og om nærhed og loyalitet opstået igennem årelange venskaber. Personer, der spekulerer over, hvordan forskellige livsvalg får betydning for tilværelsen, vil også finde resonans i historien. Kvinder og mænd, der oplever en eller anden form for uønsket dominans i deres parforhold, vil formentlig kunne identificere sig med aspekter i fortællingen, ligesom introverte personer nok vil kunne genkende sig selv i fremstillingen af hovedpersonen.

’Kamæleonens tid’ er første selvstændige bog i den planlagte tetralogi ’Kamæleonens kreds’, hvor der indtil videre er udkommet to bøger. Den selvstændige efterfølger til ’Kamæleonens tid’ hedder ’Hanegal og Svanesang’.

Den trykte udgave af ’Kamæleonens tid’ indeholder 33 illustrationer udført af forfatteren. Illustrationerne er ikke taget med i E-bogs versionen.

Anmeldelser:

Generel anmeldelse, hørt fra såvel unge som midaldrende og også gamle (særligt kvinder), at de kan relatere sig til romanens personer og deres udfordringer.

Udvalgte læserreaktioner (fra den trykte udgave):

”Nøj, den er god … Virkelig. Både historien, plotudviklingen, karaktererne … Det var en fornøjelse at fordybe mig i den.” Laura Holt Andersen

”Nok en af de vildeste slutninger jeg længe har læst, den vil jeg ikke glemme lige foreløbig.” thoughts.of.a.bookaholic

Om forfatteren:

Rikke Aarøe Carlsen (født 1968) er forfatter, illustrator og oversætter i sin fritid. Hun er uddannet civilingeniør og har desuden en executive MBA, og arbejder i dagligdagen med ledelse.

Rikke har igennem hele livet læst meget skønlitteratur, og begyndte for nogle år siden at oversætte franske klassikere. Det skriftlige arbejde har gødet hendes eget fortæller-hjerte, og det har indtil videre resulteret i novellesamlingen ‘Byens bænke – København’, romanerne ‘Kamæleonens tid’ og ‘Hanegal og Svanesang’ og sammen med Nadia Aarøe Danielsen børnebogen ‘Musen Magnus i Venedig’.

Andre bøger af - Rikke Aarøe Carlsen


 Retur til Nye bøger ...