Site logo
No Image Available

Hanegal og Svanesang (e-bog)

 Forfatter: Rikke Aarøe Carlsen  Genre: Skønlitteratur generelt  Forlag: Alias Forlag  Udgivelse: 2. maj 2023  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

Hanegal og Svanesang’ af Rikke Aarøe Carlsen omhandler venskab og kærlighed, valg og fravalg, samt etik og moral. Det nære venskab mellem Janne, David og Sara, der alle er i trediverne, er fundamentet for historien, og igennem seks år følger vi såvel deres indbyrdes som forskellige andre relationer, kærlighedsforhold og livsvalg. Fortællingens omdrejningspunkt er Jannes problematiske forhold til de to meget forskelligartede mænd, Patrick og Sebastian, som hun på forskellig vis elsker og bedrager, og vis reaktioner og handlinger i høj grad påvirker både hinandens og hendes liv.  Jannes tilbøjelighed til at overtænke situationer, samt de ind imellem irrationelle beslutninger, hun træffer undervejs, medvirker til at komplicere forholdene.

Romanen henvender sig til læsere, der spekulerer over, hvordan forskellige livsvalg får betydning for tilværelsen. Specifikt kvinder, der er opsatte på at få barn, også uden en tilstedeværende far; og mænd, der måske er usikre på faderskab, og hvorvidt de kan spille en rolle og have rettigheder i forhold til et barn skabt udenfor fast forhold. Generelt henvender bogen sig til læsere, der kan lide bøger om kærlighedsforholds forviklinger, og om loyalitet opstået igennem årelange venskaber.

Historien udspiller sig i perioden 2011-2016, og perspektiverer de fiktive personlige oplevelser og tildragelser mod faktiske samfundsbegivenheder i perioden.

’Hanegal og Svanesang’ er den anden selvstændige  bog i den planlagte tetralogi ’Kamæleonens kreds’, hvor der indtil videre er udkommet to bøger. Den selvstændige forgænger til ’Hanegal og Svanesang’ hedder ’Kamæleonens tid’.

Den trykte udgave af ’Hanegal og Svanesang’ indeholder 29 illustrationer udført af forfatteren. Illustrationerne er ikke taget med i E-bogs versionen.

Anmeldelser:

Udvalgte læserreaktioner (fra den trykte udgave):

”Disse personer var simpelthen så godt beskrevet.” Tanja Lauersen

”En fortælling om det postmoderne voksenliv, hvor de eksistentielle valg skal tages- og nogle gange tages om.” hardulæst

Om forfatteren:

Rikke Aarøe Carlsen (født 1968) er forfatter, illustrator og oversætter i sin fritid. Hun er uddannet civilingeniør og har desuden en executive MBA, og arbejder i dagligdagen med ledelse.

Rikke har igennem hele livet læst meget skønlitteratur, og begyndte for nogle år siden at oversætte franske klassikere. Det skriftlige arbejde har gødet hendes eget fortæller-hjerte, og det har indtil videre resulteret i novellesamlingen ‘Byens bænke – København’, romanerne ‘Kamæleonens tid’ og ‘Hanegal og Svanesang’ og sammen med Nadia Aarøe Danielsen børnebogen ‘Musen Magnus i Venedig’.

Andre bøger af - Rikke Aarøe Carlsen


 Retur til Nye bøger ...