Site logo
No Image Available

Hestehandlerfamilien Andersen i Vamdrup 1889-2020 – Et stykke danmarkshistorie

 Forfatter: Anne Grethe Andersen Pind  Genre: Skønlitteratur generelt  Udgivelse: 20. februar 2023  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

I bogen ”Hestehandlerfamilien Andersen i Vamdrup 1889-2020. Et stykke danmarkshistorie” fortæller Anne Grethe Andersen Pind om tiden under og imellem grænseomlægninger og krigstider og om, hvordan det at være hestehandler var et spørgsmål om tillid, ihærdighed og retskaffenhed.

Anders Jessen Andersen, der grundlagde Hestehandlergården på Søndergade 6 i Vamdrup som 22-årig i 1889, voksede op på Gæstgivergården i Vamdrup, som hans far havde købt i 1870 efter at have solgt gården Pargumlund i Skanderup. Gæstgivergården lå i byens centrum og var både gæstgivergård og landejendom med jordtilliggende.

Hestehandlergården var i knap 100 år omdrejningspunkt for en vidtrækkende hestehandel gennem tre generationer, og heste var i mange år trækkraften i landbrugs- og transportsektoren.

Efter sønnen Georg Andersens død blev gården i 1977 solgt til Vamdrup kommune, som i 1980´erne rev gården ned og her opførte lejlighedskomplekset Hestehaven. Sønnesønnen Kaj Erik Andersen fortsatte derefter hestehandlen fra sin gård Hytteballegård i Vamdrup.

Bogen indeholder spændende historier fra personer i Vamdrup om deres oplevelser fra Hestehandlergården og med familien Andersen.


 Retur til Nye bøger ...