Site logo
No Image Available

Et trut for livet

 Forfatter: Joan Dansberg  Genre: Skønlitteratur generelt  Forlag: Forlaget Lunden  Udgivelse: 15. september 2023  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

Et trut for livet er en familiehistorie baseret på Irma Altenburgs erindringer. Fortællingen tager sin begyndelse i 1917, midt i 1. verdenskrig. Sult og nød er hverdag for mange.

Irma er cirkusartist og har få år tidligere giftet sig med Carl Altenburg, som er cirkusmusiker. Børnefødslerne står i kø, og Irma må opgive livet som artist. I stedet spiller hun sammen med sin mand i forskellige cirkusorkestre. Børnedødeligheden er høj, og Irma vakler i sin katolske tro. Hvad er formålet med at bede til Jomfru Maria? Der er ikke megen empati at hente hos den skrappe svigermor, og Irmas egen mor har travlt i den cirkus, som Irmas brødre starter i 1918.

Bolignøden i København er katastrofal, og familien Altenburg ser sig nødsaget til at sætte beboelsesvognen i lejren, der ligger klos op ad lossepladsen i Valby. Her bor de sammen med mange af ‘de rejsende’.

Er det menneskeligt muligt at bevare et positivt livssyn, når man rammes af stor og gentagen modgang? Og kan kærligheden holde?

Et trut for livet er en selvstændig fortsættelse af romanen Bag portieren.

Om forfatteren:

Joan Dansberg (f.1955) er født på Christianshavn og bor nu i Holbæk. Hun er uddannet inden for økonomi og administration. Første udgivelse fra forfatterens hånd var i 1997, og Et trut for livet er hendes 8. bogudgivelse.

Baggrunden for at skrive cirkushistorie er, at Joan har flere venner inden for miljøet og hun har også selv rejst med cirkus i kortere perioder.

Testlæsernes reaktion:

Cirkus hviler på fortiden og på de traditioner, som videreføres og lever –  også i nutidens cirkusliv . Det er vigtigt, at cirkuskulturen løbende dokumenteres, så kulturarven bliver fastholdt og sikret for fremtiden, og således, at der på denne måde bliver etableret forbindelse til den fortid, som cirkus er udgået fra og er knyttet til. Det mener jeg, at Joan Dansberg i høj grad bidrager med i sine to cirkusbøger.

– Jørgen Lorenzen, cirkushistoriker

Jeg var underholdt fra start til slut. Jeg er selv fra Vesterbro, så jeg kunne se alle gaderne for mig. Der er mange navne i bogen, men jeg ville ikke have været den foruden.”

– Lizette Kingo

Jeg var vild med Bag portieren, og jeg synes, at alle bør forkæle sig selv med at læse fortsættelsen Et trut for livet. Jeg fik meget at vide om cirkusmiljøet, og jeg elskede Irma fra første til sidste side.

– Ulla D. Petersen

Bogen er udgivet med støtte fra VELUX Fonden.

Udkommer som paperback, lydbog samt e-bog.


 Retur til Nye bøger ...