Site logo

Bøger var mit tilflugtssted, da jeg var barn, og jeg var aldrig i tvivl om, at jeg en dag selv ville skrive en. Det er nu blevet til otte udgivelser, og jeg har stadig historier at fortælle.

Jeg har skrevet exofiktion, autofiktion, dagbøger, noveller og psykologiske dramaer.

Det er i høj grad menneskers interaktioner, der inspirerer mig.

Hvorfor siger og handler de, som de gør?

Udgivelser

Har udgivet 4-9 titler

Jeg kan bookes til

Foredrag om cirkus- og kvindehistorie – baseret på Irma Altenburgs erindringer

Forfatteren Joan Dansberg tager os med på en uforglemmelig rejse ind i cirkusverdenen

Et inspirerende foredrag med forfatteren Joan Dansberg. På blot fire år har Joan udgivet to hjertevarme romaner, der begge udfolder sig i cirkusmiljøet. Begge bøger er baseret på musikeren og cirkusartisten Irma Altenburgs utrolige liv og har allerede betaget mange læsere. Nu får du mulighed for at høre forfatteren selv fortælle om cirkuslivet, som det var engang – og måske forstå, hvad det er for mennesker, der bor bag stakittet.

Joan Dansberg tager os med på en visuel rejse tilbage i tiden med billeder fra det nostalgiske cirkusliv. Undervejs i foredraget vil hun også læse udvalgte bidder op fra bøgerne, som er baseret på Irma Altenburgs (1894-1974) erindringer.
Forfatteren vil også gerne dele sin egen fascination for cirkusmiljøet og fortælle, hvad der inspirerede hende til at dykke ned i Irma Altenburgs utrolige historie. Noget af det, som Joan Dansberg beundrer Irma mest for, er, at hun trods tidens store udfordringer formåede at bevare sit strålende humør. Også selv om familien var hårdt ramt af børnedødelighed, pandemier og to verdenskrige. Selv da Irma og hendes familie boede på lossepladsen, formåede hun at finde det positive i livet.
Musikken havde en stor plads i Irmas hjerte, og hun og hendes mand, Carl, var efterspurgte cirkusmusikere. De spillede begge adskillige instrumenter, og efterhånden som børnene voksede til, blev de indlemmet i cirkusorkesteret. Da de fik sparet penge nok sammen til et hus i Hvidovre, blev deres hjem et epicenter for glæde og musik. Folk ”kiggede lige forbi” til en kop kaffe eller en spontan sang og musiksession.
Dette foredrag er en enestående mulighed for at træde ind i den magiske cirkusverden – og få indblik i historierne bag romanerne Bag portieren og Et trut for livet. Joan Dansbergs passion for Irma Altenburgs liv og verden skinner igennem, og det er en dag/aften, der vil efterlade dig inspireret og bevæget.

Om forfatteren
Joan Dansberg er født på Christianshavn i 1955. I ungdomsårene boede familien på Vesterbro, og nu bor hun i Holbæk. Barndommens møde med Grimms eventyr skabte en lyst til selv at skrive, og i 1997 gik drømmen i opfyldelse, da den første bogudgivelse var en realitet. Det er gennem årene blevet til flere bøger. Et trut for livet er Joan Dansbergs ottende udgivelse.

Jeg deltager i 'Forfatter i Stuen'

'Forfatter i Stuen'

Forfatterens vilkår vedr. ‘Forfatter i Stuen’

Jeg kommer gerne ud til jer, hvis I har lyst til at diskutere en eller flere af mine bøger. Jeg bor i Holbæk på Sjælland og kører gerne 50 km. Også længere ture, men så vil jeg gerne have et lille bidrag til brændstof til bilen.
Af hensyn til planlægning, må I gerne kontakte mig senest en måned før I påtænker et møde.

Medlem af

NewPub, Dansk Forfatterforening, Skønlitterære Forfattere

Forlag forfatteren har udgivet på

Kræftens Bekæmpelse, Attika, Siesta, Forlaget Lunden

Titler

Sprællevende
Sagde du noget, kælling?
Hvad der er dit ...
Aftenlys
Broderparten
Forfra
Bag portieren
Et trut for livet

Egen webshop/direkte salg
Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.