Site logo

I snart 30 år har jeg beskæftiget mig med Indien. Både inden for humanitært arbejde, som initiativtager og mangeårig formand for Dansk - Indisk Børnehjælp. Derudover som foredragsholder omkring emner vedr. Indien og som forfatter.

Bogen Gandhis ven skildrer missionær Anne Marie Petersens liv, herunder de mennesker og begivenheder i Danmark og i Indien, der var med til at forme hendes liv og virke.

Anne Marie Petersen arbejdede som grundtvigsk missionær i Indien fra 1909 - 1951 på et meget afgørende tidspunkt i Indiens nyere historie. I store dele af denne periode kæmpede landet for sin frihed fra den britiske kolonimagt i særdeleshed under ledelse af Mahatma Gandhi.
Mødet med den indiske befolkning og særligt Anne Marie Petersens møde og venskab med Mahatma Gandhi fik stor og afgørende betydning for hende og det arbejde, hun rejste ud for at udføre. Hendes grundtvigske tanker om folkelighed og respekt for andre menneskers særpræg og egenart medførte, at hun mange gange i sit liv måtte træffe afgørende valg.

Bogen GANDHIS VEN er derfor også en historie om det at have et mål og gå efter det mål uanset hvad, omverden måtte mene og om at bevare sin integritet.
I 1921 lagde Mahatma Gandhi grundstenen til den pigeskole, der efter få år i Indien blev Anne Marie Petersens kald og virke. Hundredevis af piger fik et hjem og en tryg opvækst med skolegang og muligheder.

Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Jeg kan bookes til

Jeg afholder foredrag om bogen. Foredraget hedder: ' I Anne Marie Petersen og Gandhis fodspor'.

En augustdag i 1920 holdt Gandhi et stort folkemøde i tempelbyen Vellore i Sydindien. På forreste række stod en dansk kvinde, den grundtvigske missionær Anne Marie Petersen. Hun blev en nær ven af Gandhi, deltog aktivt i indernes kamp for selvstændighed og grundlagde en pigekostskole som Gandhi nedlagde grundstenen til.
I ord og billeder skildre jeg hendes interessante liv i Indien og hvordan hendes møde med det enorme land og dets mennesker fik store konsekvenser for hendes missionærgerning.

Vi hører om nationalbevægelsen, hvorfor en sådan bevægelse opstod og hvorfor den appellerede til Anne Marie Petersen. Undervejs besøger vi gamle danske missionsstationer, handelskolonien Trankebar, smutter en tur til London, hvor en dansk kvinde ledsagede Gandhi ved hans besøg i 1931.

Tag med på en spændende rejse ind i bogens verden fyldt med skønne billeder. Hør om dansk missionshistorie i Indien, Anne Marie Petersens og Mahatma Gandhis liv. Indiens kamp for frihed, Eduard Løventhal, Grundtvig, Esther Færing, Ellen Hørup, og mange flere.

Forlag forfatteren har udgivet på

Vær i Målet

Titler

Gandhis ven

Egen webshop/direkte salg
Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.