Site logo

Jeg har slægtsforsket siden ca 2012 og indså hurtigt at al det, som jeg fandt ud af om min slægt (som skal forståes meget bredt), måtte sikres for fremtiden.

Da jeg altid har skrevet meget faldt det mig nemt at skrive historier om de personer, som jeg fandt extra spændende, fx min farfars 2 småkriminelle brødre og min mormors 2 halvsøstre, der blev sendt fra København til Jylland som helt små for aldrig at vende tilbage. Jeg havde hørt om mange familiemedlemmer, men fælles for alle 4 var at jeg ALDRIG havde hørt om dem !

Med start fra absolut nul har jeg fået skrevet hver af de 4's livshistorie (samt op mod 50 andre historier) og det har specielt fascineret mig, at det har været muligt fra min PC, kun ved brug af tilgængelige onlineværktøjer samt en portion logik og kreativitet.

Historierne har jeg slået op i en lukket kreds på Facebook, oftest i flere afsnit henover flere dage, både for at højne spændingen, men også for ikke at 'trætte' læserne, og her har jeg høstet megen ros og det var også her jeg blev opfordret til at skrive en bog. Jaja, det har jeg hørt lige fra dengang jeg gik i skole:   "Du skal da være forfatter !".
At skrive en bog er dog ikke bare sådan lige og slet ikke at få den udgivet, men jeg havde materiale nok - endda rigeligt.

I det meste af mit arbejdsliv i IT-branchen har jeg kunnet bruge mine skriveevner, som til stadighed er blevet udvidet og forfinet. Jeg elsker at lege med ord og det skal helst være humoristisk og underholdende samtidig.
Jeg har derfor kombineret den potentielt støvede og grå fortid med nutidig humor så min fortællestil er rimelig let og historierne er ofte spændende og fængende.

I 2020 tog jeg springet og entrerede med et forlag, der efter nogle smagsprøver gerne ville udgive min første bog - mod en vis selvbetaling. Det tog dog et helt år før bogen endelig udkom i nov. 2021.

Jeg gemte en særlig historie, der endnu kun er i mit hoved, om min oldemor Thora og hendes 2 tvivlsomme mænd, hvoraf den ene, min oldefar, var små-pædofil set med nutidens øjne.
Den historie så jeg helst blive til en film eller TV-serie a la 'Klinkevalsen' uden øvrig sammenligning, men har måttet indse, at det er uhyre vanskeligt at opnå lydhørhed indenfor denne branche/ relevante medier. En professionel har udtalt at "jeg har en historie".

Jeg fortsatte med at skrive nye historier, som jeg slog op på Facebook, både om familie, men nok mest om helt fremmede, hvor jeg åbenbart har en næse for at finde 'den gode historie'.

Jeg har fx skrevet historier om:
- Ole fra Herning, der fik mindst 23 børn med 10 partnere - og derudover var en platugle
- Juliane, der havde 26 graviditeter, de 25 med samme far - det blev til 18 børn
- En cirkus-historie om Cirkus Daucke
- Hansine fra Middelfart, der udsprang af hendes simple, men fine gravsted, som jeg tilfældigt så - og blev fascineret af. Ingen kunne vide at 'turen' kom til at gå forbi Dirch-filmen:  "Sømænd og Svigermødre" !
- Rasmus, der lykkedes med at føre et dobbeltliv, hvor han forlod sin familie i Århus og herefter forsvandt for at få en ny familie i København. De 2 familie-grene er først mødtes 118 år senere...i 2023. De vidste INTET om hinanden.
- "Røde Emma", der var bordelmutter i Esbjerg og samlingspunkt for byens tvivlsomste miljø'er. Det lykkedes hende at få 55 domme...og miste et øje som en kæreste smadrede.

...og mange flere.

Jeg har derfor allerede materiale liggende til Den Svære 2'er, som er på vej, måske som selvudgivelse. Materialet skal blot forarbejdes og titlen er allerede klar:   "Hvorfor hedder jeg Sørensen ?".  
Jeg har måttet indse at det er svært at nå ud til en bredere kreds, når man ikke er en kändis og ikke skriver i en almen kendt genre - og er alene mht både reklame og  markedsføring.

 

 

 

Sociale medier
Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Jeg kan bookes til

Foredrag om en slægtshistorie plus evt generelt om slægtsforskning.
Individuelle lokale ønsker kan evt udarbejdes.

Medlem af

NewPub

Titler

Slægtshistorier - eller hvad slægtsforskning kan føre til

Egen webshop/direkte salg
Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.