Site logo

Jeg hedder Søren Schelling, og siden 2000 har jeg fungeret som performerforedragsholderforfatter og formidler, primært inden for opera og klassisk musik, men også inden for litteratur, sprog og præsentation. 

Da jeg var 11 år gammel, var jeg med Den Jyske Opera på turne. Min mor sang med i koret, og min far spillede harpe i orkesteret. Fra min klapstol i kulissen kunne jeg hver aften følge historien både inde på scenen og “backstage”. Om dagen var jeg med til prøverne, snakkede og pjattede med sangerne og musikerne. Og hele tiden skabte musikken en magisk ramme om begivenhederne.

Oplevelsen blev skelsættende, og den grundlagde en dyb interesse for opera, som jeg dykkede ned i sammen med min tvillingebror, Simon Schelling. Sultent gennempløjede vi bibliotekets grammofonplader og musikforretningernes operaafdelinger. Jeg begyndte også selv at synge og havde som 14-årig de væsentligste italienske tenorarier på repertoiret(!).

I år 2000 begyndte jeg at studere klassisk sang ved Det Jyske Musikkonservatorium, og ved siden af studierne var jeg kirkesanger. Jeg sang også koncerter, både som solist og som korsanger.

I 2006 begyndte jeg at læse litteratur, retorik og formidling på Aarhus Universitet, og efter at jeg blev kandidat i 2012, arbejdede jeg i en periode med undervisning inden for dette felt, inden jeg fik arbejde på Løgumkloster Refugium, hvor jeg skulle tilrettelægge, afvikle og medvirke ved en lang række forskellige programdage af kulturel og folkeoplysende karakter. Her fik jeg lejlighed til at afprøve forskellige formater inden for performance, formidling og fortælling, og det var også her grundstenen blev lagt, til mine operafortællinger,

Da jeg flyttede fra Sønderjylland med min hustru og to børn, fortsatte jeg mine aktiviteter som performer, foredragsholder og formidler. Jeg indledte et frugtbart samarbejde med billedkunstneren Anne Marie Johansen, som illustrerede min første operafortælling, jeg udgav min første bog, som er blevet fulgt af flere, jeg bankede på døre, ringede op, skrev mails og fulgte op for at drømmen om at kunne gøre en levevej ud af min passion kunne blive til virkelighed.

I dag bor vi i Odder, og sideløbende med mit selvstændige arbejde har jeg den glæde at bestride en fast stilling som kirkesanger ved Vær og Nebel Sogne i Horsens.

Du læse mere om mine arrangementer og mit virke som hhv. performerforedragsholderforfatter og formidler på min hjemmeside.

Rigtig god fornøjelse …

Udgivelser

Har udgivet mere end 10 titler

Jeg kan bookes til

Jeg tilbyder en lang række arrangementer, der egner sig til biblioteker, højskoler, sognegårde, biografer, musikforeninger og kulturelle udbydere i bred forstand – også til private. Det kan være fortælling og oplæsning fra mine bøger (evt. krydret med live operasang), det kan være en fuldskala operafortælling fortalt live med musik og illustrationer, et koncertforedrag eller noget helt fjerde.

Se min hjemmeside for detaljer, eller kontakt mig på mail eller telefon og få en uforpligtende snak.

Medlem af

NewPub

Titler

Fuglefængeren, 2017, Forlaget Søren Schelling
Billeder fra et bohemeliv, 2018, Forlaget Søren Schelling
Carmencita, 2020,, Forlaget Søren Schelling
Bajads, 2022, Forlaget Søren Schelling

E-bøger:
Operafortælling, 2020, Forlaget Søren Schelling
Fuglefængeren, 2022, Forlaget Søren Schelling
Billeder fra et bohemeliv, 2022, Forlaget Søren Schelling
Carmencita, 2022, Forlaget Søren Schelling
Fuglefængeren, 2022, Forlaget Søren Schelling

Lydbøger:
Operafortælling, 2020, Forlaget Søren Schelling
Fuglefængeren, 2022, Forlaget Søren Schelling
Billeder fra et bohemeliv, 2022, Forlaget Søren Schelling
Carmencita, 2022, Forlaget Søren Schelling
Fuglefængeren, 2022, Forlaget Søren Schelling

Egen webshop/direkte salg
Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.