Udgivelser
Har udgivet 4-9 titler
Journalist, forfatter og foredragsholder.
Jeg har arbejdet som journalist siden 1981, heraf mange år som journalist og redaktør på Kristeligt Dagblad og nyhedsmagasinet Danske Kommuner.
De senere år har jeg helliget mig mit forfatterskab og foredragsvirksomhed. Min først bog blev udgivet i 2005 De ungarske soldater – en glemt tragedie fra den tyske besættelse. Den tog mig næsten 10 år at skrive, Siden er det gået slag i slag. I alt har jeg udgivet syv faglitterære værker inden for genrer som historie, biografi og lokalhistorie.
I 2013 udgav jeg i samarbejde med fotograf Leif Tuxen bogen om den nedlagte kulmineby i Grønland Qullissat – byen der ikke vil dø. I 2021 fulgte jeg op med endnu en bog fra Grønland, Røde Børge – en dansk skolelærers skæbne i efterkrigstidens Grønland. Min seneste bog Fremtiden må vi stole på – Henry og den kolde krig (2023) er en fortælling fra min barndom om, hvordan den kolde krig og frygten for en atomkrig blev oplevet på landet. Denne bog har jeg også indlæst som lydbog.
Fælles for mine bøger er, at de giver stemmer til mennesker og til kulturer, som af den ene eller anden grund er blevet overset/forbigået i litteraturen. Jeg fortæller dokumentarisk, baseret på kildemateriale af alt fra dagbøger, optegnelser, arkivstudier, interviews og gamle avisartikler.
I anmeldelser er mine bøger blevet fremhævet for at være ægte, gribende og velfortalte, båret af en medlevende og solidarisk humor.. For mig er det fortællingen, det drejer sig om, med hjerte og sjæl.
Jeg har udgivet på forskellige forlag, men de to sidste har jeg udgivet på mit eget forlaget Spantola, og der forventer jeg også, at min næste udgivelse finder sted.
Har udgivet 4-9 titler
FOREDRAG
Fremtiden må vi stole på
Foredragsholderens personlige erindring om den kolde krig og frygten for en atomkrig, han som dreng så og oplevede på landet i 1960érne, og som har mange fællestræk med vor tids frygt.
Røde Børge
Den ukendte danske skolelærer, der ville forvandle det grønlandske skolesystem og skabte Grønlands første arbejdersammenslutning i 1947. Elsket af grønlænderne og hadet af de danske myndigheder, der fyrede og bortviste ham fra Grønland.
Mennesket bag fjendens uniform
I en krig er alt ikke sort eller hvidt. En fjende kan blive din ven. Det er historien om de tusinder af ungarske rekrutter og civile, der strandede i Danmark under Anden Verdenskrig, nødstedte og fortvivlede, men medmenneskelige relationer opstod.
Den forladte kulmineby
Qullissat var én af Grønlands største og mest moderne byer, men i 1972 blev det forvandlet til en spøgelsesby, da myndighederne besluttede at lukke kulminen. En bevægende, dramatisk og tragisk historie om traumer, som mennesker påføres, når de tvinges til at forlade deres hjemstavn.
Læs mere om foredragene på hjemmesiden
NewPub, Dansk Journalistforbund
Frydenlund. Lindhardt & Ringhof. Spantola
De ungarske soldater – En glemt tragedie fra den tyske besættelse af Danmark under 2. Verdenskrig. 2005. Museet for Varde By og Omegn. Oversat til tysk og ungarsk.
Det dyrebare menneskeliv – korshærschef Bjarne Lenau Henriksens liv og virke. 2008. Lindhardt & Ringhof. Udgivet som papirbog og E-bog.
Herberget i Hillerødgade – hjemløshed i København gennem 50 år. 2010. Herberget i Hillerødgade/Underskoven.
Qullissat – byen der ikke vil dø. 2013. Frydenlund.
Røde Børge – en dansk skolelærers skæbne i efterkrigstidens Grønland. 2021. Frydenlund.
Den skjulte alliance – et vestjysk sogns møde med de ungarske soldater under 2. Verdenskrig. 2021. Spantola. Udgivet som papirbog og lydbog.
Fremtiden må vi stole på – Henry og den kolde krig. 2023. Spantola. Udgivet som papirbog og lydbog.
Bog på vej
Den ungarske diplomat – flugt, deportation og den danske forbindelse (arbejdstitel)
Forfatteren