Site logo

Læs den nye arbejdspladsroman Tillidsmanden.

Hvad er der sket på danske industriarbejdspladser de sidste 30 år?

Få et enestående indblik i en konkret arbejdsplads med lønkampe, blokader, udenlandsk opkøb, indførelse af ”lean”, outsourcing, fraktionskampe og fagtoppens svigt! Og midt i det hele tillidsmandens kamp for at sikre medlemmernes interesser. Frit og dynamisk gendigtet af metalarbejder Per Løngreen baseret på hans egne 30 år som tillidsmand.

Det handler ”Tillidsmanden” om :Bogen er en arbejdspladsroman. Den starter i 1985 på industrivirksomheden Dio, der ligger på Amager, nærmere bestemt Tårnby.

Vi følger to timelønnedes klubber en ufaglært og en faglært som fagpolitisk arbejder tæt sammen. De befinder sig i starten af bogen i en strejke, hvor de kæmper for at få forbedret deres dårlige løn og arbejdsforhold, som er blevet meget forringet efter ansættelsen af en ny direktør.

Vi møder en række personer. Hovedpersonerne Ole og Elo skiller sig ud. Ole bliver på et senere tidspunkt valgt som tillidsmand for den faglærte klub og gennem bogen følger vi de to kammerater gennem flere perioder i deres liv og fritid, i kærlighedsforhold, på rejser, løbeture, fodboldkampe på Blågårdsplads, kort sagt deres sociale liv

Bogen skildrer tillidsmandens arbejde på en industriarbejdsplads, forholdet til arbejdskammeraterne, til arbejdsgiverens ”ret” til at lede og fordele. Fagtoppen og det fagretslige system, hvor klubberne konstant støder ind i de mange forhindringer. Regler og normer, som begrænser tillidsmandens og arbejdskammeraternes muligheder for at få indflydelse. Bogen giver også glimtvis indblik i modparten, arbejdsgiverens strategier og overvejelser som påvirker klassekampen, på arbejdspladsen.

Bogen skildrer mange faglige aspekter, sikkerhedsarbejdet bliver beskrevet parallelt med tillidsmandsarbejde, fortæller hvordan de to funktioner supplerer og støtter den samme faglige kamp.

Handlingen udspiller sig i forskellige tidsperioder på arbejdsmarkedet, perioder hvor kampviljen og mulighederne er intakte og perioden hvor arbejdskøberne strammer skruen, blandt andet ved indførelsen af det autoritære system Lean.

Bogen har fire kapitler. Forfatteren opererer med skiftende afsnit, lange og korte, for at give bogen en større dynamik.

Om forfatter, maskinarbejder og tidligere tillidsmand Per Løngreen:

Per født i Sydhavnen, barndom samme sted og senere ungdom i Valby, arbejdede som opvasker, i skole og læretid. Udlært Værktøjsmager på Københavns værktøjsfabrik 1968, efterfølgende militærnægter i 2 år. Har boet i kollektiv, været slumstormer, politisk og fagpolitisk aktivist. Har hele livet arbejdet som maskinarbejder og været valgt tillidsmand og formand for den faglærte klub på Radiometer. Har Kæreste/ kone to børn og børnebørn.

Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Medlem af

NewPub

Forlag forfatteren har udgivet på

BoD

Titler

Tillidsmanden

Egen webshop/direkte salg
Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.