Site logo

Jeg har skrevet bogen “Fra patient til menneske, - at tage magten tilbage i eget liv”.

I den fortæller jeg om mit medicinudtrapningsforløb, af psykofarmaka,  som en ret kontroversiel psykiater hjalp mig med. Og i den fortæller jeg også om, hvordan jeg akut måtte flytte fra det bosted jeg på daværende tidspunkt boede på. Og hvor fuldstændig afmægtig man fra min position som beboer bare er, fordi de professionelles position altid har mere magt over vi beboeres liv, end vi egentlig selv har. Det er meget svært at tage magten tilbage i eget liv, i behandlingsrammer, der faktisk kommer til at fastholde dig i det modsatte af hvad der egentlig er intentionen. De professionelle har vitterligt et ønske og en tro på de hjælper. Men jeg har oplevet op til flere gange, at deres hjælp endte ud i at skade mig, mere end at gavne mig. Og at jeg alene blev gjort til problemet når jeg feks. reagerede med mistrivsel på hjælp der ikke hjalp mig.

Jeg vil gerne være med til at åbne op for en debat, i forhold til hvordan professionelles position i den grad uforvarende kan misbruges, og bliver det helt legalt, fordi det bare er en normal kultur inden for mange steder i behandlersystemerne. Det er i hvert fald min erfaring.

Vores diagnoser får oftes skylden, hvis ikke vi profitere af den hjælp, de professionelle har bestemt bør være den rette. Det er ikke værdigt. Og i værste instans er det med til at skabe evighedspatienter/bostedsbeboer, der aldrig har en chance for at komme videre, fordi vi konstant fastholdes i, at det er os og vores diagnoser der alene er problemet. Vi ligger under for en overmagt, trods det er vores liv det jo handler om.

Jeg har godt 30 års erfaring i at være såkaldt modtager af hjælp, i diverse forskellige behandlingsmiljøer… psykiatriske afdelinger, psykiatriske støttecentre og væresteder. Private bosteder.

Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Jeg kan bookes til

Jeg er formidler af indefraperspektivet i forhold til hvad det har gjort ved mig, at være underlagt professionelles definitionsmagt, og det uforvarende magtmisbrug, der meget nemt risikerer at ske, når man fra min position ikke profiterer af den professionelle hjælp, som de professionelle mener er bedst for mig.

Jeg er formidler af hvordan det opleves at blive fremdyrket som patient, og bostedsbeboer, mens det menneske jeg egentlig i første omgang søgte hjælp til, mere og mere med tiden forsvandt og blev udvisket bag de falske identiteter, som professionelles definitionsmagt uforvarende har formet mig ind i.

Forlag forfatteren har udgivet på

Attika og Mellemgaard

Titler

Fra Patient til Menneske - at tage magten tilbage i eget liv

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.