Site logo

Line Lybecker (f. 1987) debuterede i januar 2016 med ungdomsromanen Mere end veninder og har siden udgivet en række ungdomsbøger med temaer som skilsmisse, demens, studievalg, flytning og ikke mindst LGBTQ.

I 2005 var Line med til at starte foreningen Håbefulde Unge Forfattere hvor hun i en årrække sad som forperson. Foreningen udgav i 2014 fire hæfter med skriveteori og øvelser, bl.a. At skrive dialogAt skrive i et andet univers og At skrive personer som Line skrev og redigerede i fællesskab med forfatter Nicole Boyle Rødtnes.

Line er uddannet cand.mag. i dansk på Københavns Universitet, og under uddannelsen specialiserede hun sig i dansk skriftsprogsnorm, sproglig rådgivning og faglig formidling. Da hendes hjerte banker varmt for fantasygenren, brugte hun bachelorprojektet til at undersøge forskellen på fantasy for børn og fantasy for voksne, og i specialet fordybede hun sig i genren paranormal romance som der ikke tidligere var lavet danske studier af.

I 2014 grundlagde Line sammen med Katrine Buch Mortensen forlaget Ulven og Uglen der specialiserer sig i fantasy for voksne læsere.

Fra oktober 2017 til februar 2018 var Line konstitueret formand for Dansk Forfatterforenings BU-gruppe som består af illustratorer og forfattere til børne- og ungdomsbøger.

Sociale medier
Udgivelser

Har udgivet 4-9 titler

Jeg kan bookes til

Foredrag om demens
Foredraget tager udgangspunkt i ungdomsbogen Da farfar forsvandt. Line fortæller om hvorfor hun skrev bogen, og hvordan demens har påvirket hendes eget liv.
Foredraget kan tilpasses flere målgrupper, bl.a. udskolingsklasser og pårørende til demente.

Foredrag om køn og seksualitet
Foredraget tager udgangspunkt i de tre ungdomsbøger: Mere end veninder, Historien om en dreng og På vej mod Sophie. Formålet er at starte en debat i klassen om LGBT-tematikker.
For udskolingen.

Fællesforedrag om sex, samtykke og magtbalancer
Foredraget holdes sammen med C.A. Wolters og Pernille L. Stenby og handler om fantasybøgerne Ulveblod-serien (Lybecker), Det røde daggry-serien (Wolters) og Et manipuleret liv (Stenby).
Mest for voksne.

Fællesforedrag om dødens rolle i (romantisk) fantasylitteratur
Foredraget holdes sammen med C.A. Wolters og Pernille L. Stenby og handler om fantasybøgerne Ulveblod-serien, Det røde daggry-serien (Wolters) og Et manipuleret liv (Stenby).
Mest for voksne.

Foredrag om forlagets rolle i bogens liv
Foredraget gennemgår bogens vej fra forfatter til læser og tager udgangspunkt i Lines egne erfaringer som forfatter, forlagsejer og freelancer.

Line kan også bookes til interviews, paneldebatter og lignende.

Medlem af

Dansk Forfatterforening

Forlag forfatteren har udgivet på

Calibat, Ulven og Uglen

Titler

Mere end veninder, 2016, Calibat
Historien om en dreng, 2017, Calibat
På vej mod Sophie, 2018, Calibat
Da farfar forsvandt, 2020, Calibat
Døden kalder - Ulveblod 1, 2023, Ulven og Uglen

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.