Site logo

Bind 1: Danmark har deltaget aktivt i verdens krige siden 1990'erne, og mange danskere har enten været udsendt som soldater, eller været pårørende til soldater.
Denne bog er en personlig beretning om, aktivt at vælge at blive soldat, og blive udsendt til forskellige missioner flere gange.
Den beskriver kulturen i Forsvaret i 1990'erne hvor det at være kvinde og blive anerkendt og respekteret på lige fod med mændene, kunne være en kamp i sig selv.
Den beskriver også alt det positive ved soldaterlivet, hvor stærke, unikke venskaber og ny indsigt i andres kultur giver mening i det meningsløse.
Sidst men ikke mindst, beskriver den kort, hvilken pris det kan få at have været udsendt. Om overgangen mellem det at være soldat til det at blive civilist.
Bind 2 omhandler tiden efter udsendelsen. Hvordan fysisk og psykisk overbelastning ender, for nogen veteraner, med at blive den største og mest anstrengende kamp, de kommer til at kæmpe i deres liv, selvom de er kommet godt hjem til familie og venner i Danmark.

Bind 2: Denne bog er forsættelsen fra bind 1 og er en personlig beretning, om hvilken pris det kan få at have været udsendt. Fysisk og psykisk overbelastning ender for nogen veteraner med at blive den største og mest anstrengende kamp, de kommer til at kæmpe i deres liv, selvom de er kommet godt hjem til familie og venner i Danmark.
Efter fire udsendelser begynder en lang og udmattende kamp for Lene med og mod systemet.
I bogen beskrives hvordan Forsvaret og Danmark svigter, når man som soldat rammes af PTSD som følge af oplevelser på Balkan.
Kampen for retfærdighed og anerkendelse er flere gange ved at føre til selvmord.
Kun tilfældigheder og et stærkt og godt netværk holder Lene fast i livet i de år det tager landsretten, for at komme frem til en endelig kendelse.
Men kampen stopper ikke med kendelsen.
Et langt og opslidende forløb afsluttet først efter årtier, før et nyt liv kan tage form.

Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Jeg kan bookes til

Oplæsning, foredrag og debat omkring bogens mange emner, lige fra det at være kvinde i Forsvaret, det danske retssystem, om at miste fodfæste i livet, moralsk traume og PTSD, om at finde et nyt ståsted, trods det at ryge ud af arbejdsmarkedet.
Jeg holder dog helst kun foredrag i de lidt mørkere måneder og hvis det er lidt længere væk fra Tisvildeleje, så evt. også økonomi til kørsel og parkering.
Jeg har ikke bøger med, da jeg ikke tjener på dem, men kan bestilles billigst, lige nu, hos WilliamDam.

Medlem af

NewPub, Dansk Forfatterforening

Forlag forfatteren har udgivet på

Bod Forlaget

Titler

At Vende Hjem - bind 1 Vejen til og tiden på Balkan
At Vende Hjem - bind 2 En ny krig med PTSD

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.