Site logo

Jeg har beskæftiget mig med sprog størstedelen af mit liv, men ikke som en af de mange, der skriver til skuffen i håb om engang at springe ud som forfatter. Men i dag kalder jeg mig forfatter, når folk spørger, hvad jeg laver. Mine værker findes på tryk, som lydbøger og som e-bøger.

Jeg er cand.ling.merc. i fransk og tysk fra Aarhus. Gennem en lang karriere har jeg været oversætter, translatør, presse- og informationschef, skribent, kommunikatør, freelancejournalist og redaktør. I 15 år drev jeg som selvstændig firmaet Tekst:Karin Elrød. Jeg har rejst en del gennem årene og boet mange forskellige steder i primært Københavnsområdet og også nogle år i London.

 

Ordene og årene har flydt i en hurtig strøm. Jeg har nydt hvert eneste møde med alle mulige slags folk. Hvert eneste interview og hver eneste artikel, der er blevet trykt, hvad enten den har handlet om brændstof, energi, transport, logistik, arkitektur, farver, boligindretning ...

Men så kom der en pause i mit erhvervsliv, hvor jeg pludselig kunne gøre lige hvad jeg havde lyst til!

Det begyndte altsammen med en smuk kinesisk kommode

Og dog. Kommoden og dens indhold af eksotiske insekter fra Sydamerika dukkede først op i 2013 i anledning af min debutroman, Sommerfuglearven. Forinden havde jeg medvirket til antologien Mit Østerbro, udgivet af Kultur Østerbro i et initiativ til udvikling af den lokale forfatterglæde. Man overhaler ikke et optog var overskriften på mit indlæg om mine oplevelser med en bydel, hvor jeg har boet og arbejdet en del af mit liv.

Der går en lige linje fra mit indlæg om Østerbro til Sommerfuglearven til min anden roman, Spind, fra 2015 til den seneste udgivelse -  Alba Rose - der udkom i oktober 2023. Præcis 10 år efter bogen om Pia Oline og hendes familie, der bliver rystet ud af hverdagens triste rutiner, da hun modtager en uventet arv fra sin morbror Magnus, opfinder og eventyrer.

Kærligheden kommer i mange forklædninger

Sommerfuglearven handler om stor kærlighed, dybe hemmeligheder, et overraskende gensyn og en fremmed verden i forandring.  Det er elementer, jeg bygger videre på i mine fortællinger. Uden at det er hovedtemaer, bærer mine bøger også præg af, at jeg er aktiv i dyrerettighedsbevægelsen, lever som veganer, og er stærkt optaget af de miljømæssige kriser og omvæltninger, vores samfund og klode er kastet ud i. Tanken på mine børnebørns fremtid holder mig på tæerne.

Den gode historie er i centrum for mit roman-forfatterskab. Jeg lægger vægt på at underholde, men jeg vil også gerne nære drømmene og vække til perspektivering og eftertanke. Med mine hovedpersoner og det øvrige persongalleri holder jeg af at sætte scenen hurtigt og præcist,  inspireret af  sprudlende amerikanske forfattere som Paul Auster og John Irving. Samtidig står jeg i stor gæld til den langsomt fremadskridende britiske litteraturtradition, som jeg er stor tilhænger af. Her er den gode, gammeldags Maeve Binchy-stil i mine øjne forbilledlig til at fastholde læseren i sit greb.

 

Sociale medier
Udgivelser

Har udgivet 4-9 titler

Medlem af

NewPub

Forlag forfatteren har udgivet på

Heart Planet

Titler

Alba Rose, roman. Heart Planet 2023
Veganer. Sådan kommer du i gang, fagbog. Heart Planet 2017, opdateret e-bog 2022.
Spind, roman, 2015. Heart Planet
Sommerfuglearven, roman. Heart Planet 2013.

Kontaktinfo er til:

Forfatterens forlag

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.