Site logo

Fabelagtige, fantastiske & finurlige fortællinger om Københavns historie

Jeg hedder Hanne Fabricius, og jeg er fortæller, forfatter, foredragsholder, byvandrer og arkæolog. Med fødderne plantet i arkæologiens underjordiske verden fortæller jeg vilde, berusende, sanselige, mystiske og selvfølgelig sande historier om fortidens København for både børn og voksne.

Fra 2014-2018 deltog jeg som historisk ekspert i DRs program Historiequizzen. Og jeg har efterfølgende lavet er række foredrag med  tilknyttede historiequizzer, som jeg kan til at komme og lave for jer.

I 1999 udkom mit arkæologiske speciale fra Københavns Universitet som bog i et meget fornemt selskab ;-) Det blev startskuddet på min forfatterkarriere, og siden har jeg skrevet flere historiske bøger om København. Udover fagbøger skriver jeg også fiktion for børn bl.a.  historiske fantasyhistorier og spøgelseshistorier.

I 2006 valgte jeg at arbejde som freelance med min store kærlighed: Københavns historie. Og herefter er det gået stærkt med både bøger, foredrag og byvandringer. De sidste mange år har jeg i gennemsnit haft 180-200 foredrag/byvandringer om året. Heldigvis er det sæsonpræget, så jeg har også nogle måneder om året, hvor jeg kan fordybe mig i skrivningens verden.

Jeg er ret stærk i mit faglige sprog, og gennem tiden har jeg læst korrektur og kommenteret mange specialer fra forskellige fag og ikke-historiske fag. Så tøv ikke med at kontakte mig, hvis der er brug for en historisk redigering i et manuskript. Det gælder både fagforfattere og forlag

Endelig laver jeg også historiske research- og skriveopgaver for firmaer og institutioner. Mine seneste projekter var en større formidlingsopgave for en stor uddannelsesinstitution på Nørrebro, hvor stedets og områdets historie blev skrevet og sat i sammenhæng, og en video for Danske Fodterapeuter i anledning af deres 90 års jubilæum.

Udgivelser

Har udgivet 4-9 titler

Jeg kan bookes til

Foredrag
Byvandringer
Oplæsning og gode fortællinger
Forfatter i Stuen
Samtale/interview
Workshop/kursus
Ekspertkommentator

Læs mere på min hjemmeside: https://tyra.dk

Medlem af

NewPub, Dansk Forfatterforening

Forlag forfatteren har udgivet på

Turbine, Aschehoug, Sohns, Alinea, Torgaard, Det kongelige Oldskriftselskab.

Titler

Fabricius, Hanne 2022.Den forsvundne biskop. Et eventyrligt oplevelsesspil. Forlaget TYRA.

Fabricius, Hanne 2021. Københavns forunderlige historie. Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid. Turbine Forlaget.

Fabricius, Hanne 2018. Soltemplets forbandelse. Bind 2 i serien Tidsdetektiverne. Forlaget TYRA. En historisk fantasybog for børn fra 8 år. 306 sider.

Fabricius, Hanne 2013 & 2014. Istedgade. Porten til Vesterbro. Forlaget Sohn 2013 & Forlaget TYRA 2014. 320 sider.

Fabricius, Hanne 2010. Øgledronningens forbandelse. Bind 1 i serien Tidsdetektiverne. Forlaget Torgard. En historisk fantasybog for børn fra 8 år. 232 sider.

Fabricius, Hanne 2009. København byen bag voldene. Historien gennem 1000 år. I serien: Ind i Historien. Forlaget Alinea. 2009. 88 sider.

Fabricius, Hanne 2007 & 2017. Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København. Slotsholmen, Bremerholm og Ny-København. København. Aschehoug 2007 & Forlaget TYRA 2017. 204 sider.

Fabricius, Hanne 2006 & 2018. Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København. Inden for middelaldervolden. København. Aschehoug 2006 & Forlaget TYRA 2017. 188 sider.

Fabricius, Hanne 1999. Københavns Topografiske Udvikling indtil 1300. Aarbøger for Nordisk Oldkyndighed og Historie 1998. (Ed.) Ulla Lund Hansen og Birger Storgaard. Det Kongelige Nordiske Oldskriftselskab. København. 283 sider.

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.