Site logo

Jeg har skrevet bogen Gå på rov i dit familietræ, som er første bind i serien Glemte Danskere. Det er en bog om alt fra fascinerende DNA test til den mere traditionelle slægtsforskning med kirkebøger.

Slægtsforskning er på mange måder terapeutisk og kan give større forståelse for ens familie. Hvad har fattigdom betydet i familien? Hvad har et alt for tidligt dødsfald betydet for de senere generationer, og hvorfor endte flere brødre på et sindssygehospital?

Jeg er vild med at slægtsforske og fortælle familiehistorier, og det er den bedste hobby, jeg nogensinde har haft. Jeg benytter sig af alt fra mormors gamle breve til hyggelige frokoster med ukendte slægtninge. Slægtninge er nemlig venner, som du endnu ikke har mødt. F.eks. har jeg hjulpet min svenske slægtning Alf med at opstøve hans ukendte og afdøde farfar gennem DNA.

Jeg leder efter familiehistorier i alt fra kirkebøger, folketællinger og jordemorprotokoller. Slægtsforskningens resultater kan også blive til et rejsemål, hvor du besøger helt nye familiemedlemmer.

De seneste 10 år har jeg fundet familiemedlemmer rundt om i verden. I 2017 rejste jeg til den træhytte på prærien, som min tiptipoldefar flyttede til i UTAH i 1882. Det er et hus på 12 kvm. Det var en tidsrejse på 150 år tilbage i tiden, hvor jeg kom tæt på deres utrolige liv.

Jeg har lært endnu mere om min familie ved at rejse til USA. Jeg har i dag lært 25-30 familiemedlemmer at kende over there, og flere har været på besøg i Danmark.

En ting er at læse om sin forfader i kirkebøger, breve og se fotografier. Men at opleve hans hus og land gav noget helt andet. Det har været et kæmpe skift at flytte fra et fattigt bornholmsk fiskerleje til det vilde vesten. Slægtsforskning kan åbne en helt ny verden.

Min næste bog Kvinde fortæl din historie er på vej og kan bestilles hos Wadskjær Forlag i december 2023.

 

Sociale medier
Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Jeg kan bookes til

Vælg mellem 3 forskellige foredrag om slægtsforskning og få tips til at blive klogere på dig selv og dine rødder:

Foredrag 1: Hvordan bliver du familiens bedste historiefortæller. Gå ombord i DNA-test, stamtræer, rejser til USA, familiens breve og interviews med ældre medlemmer i familien. Masser af tip til, hvordan du gør og spændende eksempler fra virkelighedens verden.

Foredrag 2: Kan DNA-test give svar på familiens hemmeligheder. Drømmer du om at få taget en DNA-test? Er du bange for svarene? Hvordan gør man, hvilken test skal man tage og hør hvad der kan gemme sig bag svarene. Hør bl.a. om en DNA-sag, som trækker tråde til 2.verdenskrig.

Foredrag 3: Dyrk dine udvandrede familierødder. Er du træt af charterferier, så kan du i stedet pakke kufferten og besøge dine slægtninge i USA. Mange amerikanere er meget åbne og elsker at møde slægtninge. Hvordan finder du dine oversøiske slægtninge, hvordan kontakter du dem? Få masser af gode råd fra Dorte Kofoed, som selv har masser af kontakt til sine slægtninge i USA og har været på en tidsrejse til sin tiptipoldefars Utah.

Medlem af

Dansk Forfatterforening, Dansk Journalistforbund

Forlag forfatteren har udgivet på

Wadskjær Forlag

Titler

Gå på rov i dit familietræ, 2021, Wadskjær Forlag
Kvinde fortæl din historie, 2024, Wadskjær Forlag

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.