Site logo

Er generationskløfter på arbejdspladsen vås eller virkelighed?

Det spørgsmål stiller forfatter og mangeårig topleder, Betina Liliendal, i sin nye bog ”Okay Boomer – GenYZ er din nye chef”. I høj grad virkelighed, svarer hun, og bogen demonstrerer, hvordan der er både arbejdsglæde og bundlinjeresultater at hente, når vi erstatter ”dem og os” mentaliteten med nysgerrighed, og samtidig gør op med one-size-fits-all ledelse. ”Okay Boomer” er en operationel og konkret selvhjælpsbog til unge ledere, ældre medarbejdere og alle andre, som gerne vil forstå og forbedre arbejdsrelationen til deres medarbejdere, ledere og kolleger.

Har du som ung chef svært ved at forstå, hvorfor din ældre medarbejder forsvarer hie- rarkier og den halvårlige MUS-samtale? Eller provokerer det dig, som er seniormedarbej- der, at din unge kollega kommer og går, som det passer hende? Så er du højst sandsynligt faldet i generationskløften!

Vi har aldrig før været så mange generationer samlet på arbejdspladsen, og aldrig har forskellen mellem generationerne været så signifikant som i dag. De nye generationer er vokset op i en digital tidsalder, med konstan- te evalueringer og forandring som et grund- vilkår, og de er kommet på arbejdsmarkedet med et fundamentalt anderledes mindset i forhold til; opgaveløsning, arbejdstid, ledelse, hierarkier, work-life balance og stort set alle andre indikatorer, som tilsammen udgør det, vi kalder kulturen på en arbejdsplads.

Det kan give anledning til kultursammenstød og konflikt - ikke mindst netop nu, hvor generationerne Y og Z bliver flere på ledelsesgangene.

Bogen ”Okay boomer – GenYZ er din nye leder” handler om at forstå generationskonflik- ter og se dem som forskellighed, som, ifølge forfatteren, har en kolossal iboende styrke, når de håndteres. Bogen giver, med afsæt i anerkendt generationsforskning, indsigt i, hvordan generationsforskelle typisk materialiserer sig på arbejdspladsen. Den tilbyder på samme tid en række konkrete og operatio- nelle bud på, hvordan man som leder skaber rammer, som resulterer i højere medarbejdertrivsel og bedre resultater. Et gennemgående træk i bogen er, at den udfordrer one-size- fits-all ledelsen ”vi plejer” mentaliteten – selv når det gælder nerven i det danske arbejds- marked: Overenskomsterne.

”Som leder har jeg set tilbagevendende konflikter, som i bund og grund handlede om forskellighed på tværs af generationer. Jeg kunne dengang godt have brugt tænkt et praktisk anvendeligt værktøj. Derfor har jeg skrevet bogen. Vi skal erkende at medarbejdere trives med og drives af noget forskelligt, og være nysgerrig på det. Der er behov for, at både medarbejdere og ledere får øje på hver generations unikke egenskaber, og får dem til at spille sammen” Betina Liliendal

Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Jeg kan bookes til

Jeg holder foredrag/workshops og kurser om samarbejde og ledelse over generationer.

Det kan være et kort inspirationsoplæg - et foredrag der matcher lige præcis jeres udfordringer - eller et kursus der klæder ledere i alle aldre på, til at forstå og benytte sig generationernes forskellige drivere

Jeg hjælper ledergrupper og HR afdelinger med at tilpasse personalepolitikken, så den matcher og motiverer de forskellige generationer

Medlem af

NewPub

Titler

OKAY BOOMER - GenYZ er din nye chef.
Succesfuld generationsledelse, der skaber bedre arbejdskultur og resultater

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.