Site logo

Roman  er udkommet.

  Drømmen om Svanholm er en kulturhistorisk beretning - om et sted og en tid, hvor mangt og meget blev gjort anderledes. Fællesøkonomi, økologi og fællesskab blev vigtige begreber, der rakte ind i hvert et hjørne af ens liv i kollektivet. Årerne er 1983-90. Vi følger en familie, deres venner og andre, der hver især satte deres aftryk på livet i Storkollektivet. Ægteskaber blev opløst. Ensomme mænd forsvandt i druk, og en tog sit eget liv. Kærlige relationer opstod og gik i stykker. Venskaber etableredes og andre forsvandt og ikke mindst store spørgsmål om miljøet og om fremtiden, optog mange allerede dengang.

  Igennem hovedpersonen, Sander, fortæller jeg om en anderledes og begivenhedsrig tilværelse på Svanholm, der for langt de fleste blev en stor omvæltning i deres liv.

  Imens jeg boede i Storkollektivet, blev jeg klar over, at godset tilbage i 1534 havde været besat af oprørske bønder, - der i høj grad kom til udtryk i Clementsfejde, - hvor bønderne fór hen over landet som en steppebrand til kamp mod de trange kår, der var overalt blandt landbefolkningen.

Under en kortvarig men dog skæbnesvanger besættelse af Svanholm stjal de lokale oprørske bønder de dragkister, der opbevarede godsets originale papirer, som derefter forsvandt, og ikke siden har set dagens lys.

  Det gav mig ideen til at skrive en dramatisk fortælling om, hvad der fik bønderne til at gøre noget så radikalt som at nedbrænde en del af Svanholm gods og stjæle alt, hvad der var af værdi, og mens fortællingen om bøndernes opstand og dagligliv tog form, blev jeg inspireret til at gøre den til en del af min roman.

Udgivelser

Første bog er på vej

Forlag forfatteren har udgivet på

Skriveforlaget.dk

Titler

DRØMMEN OM SVANHOLM

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.