Site logo

Grøntsagsdyrker, formidler og snart forfatter.

Efter 12 år i NGO branchen sad jeg i 2020 i min kælder og stirrede på en (for mig) helt uoverskuelig opgaveliste. Det blev tydeligt for mig at jeg skulle noget andet med mit arbejdsliv og efter mange kvaler og vildveje blev jeg klar over at jeg skulle lave noget, hvor jeg er mere ude og at det skulle have med haver at gøre.

Men hvordan bliver man lige haveformidler, når man bare er en halvdygtig amatør?

Min vej var at starte Selvsået. En Markedshave på ca 800km2, hvor jeg dyrker grøntsager til min lille lokale grøntsagsabonementsordning og ramme om kurser, foredrag, haverådgivning og hvad jeg ellers får af ideer.

Ved siden af at være selvstændig med Selvsået er jeg forkvinde for Landsforeningen Praktisk Økologi. En forening af ca 4300 haveejere og små jordbrugere, der arbejder for at formidle viden om og fremme økologisk bæredygtig livsførelse. Vi har fokus på selvforsyning, biodiversitet, bæredygtig husholdning og haveglæde.

Siden jeg var i 20erne har tanken om at skrive en bog ligget som en lille drøm. Men som dyslektiker følte jeg ikke at det var et realistisk projekt. Selv om jeg er velkompenseret og altid har skrevet i forbindelse med studie og arbejde så er det noget der tager meget energi. Nu har jeg så alligevel kastet mig over det.

Bogen bliver ikke en helt traditionel havebog. Den giver ’opskriften’ på hvordan du som begynder kommer i gang med at dyrke køkkenhave’, men den vigtigste del af bogen er fortællingen om hvordan jeg – og andre – kan bruge havedyrkning, som en vej væk fra stress og depression.

 

Udgivelser

Første bog er på vej

Jeg kan bookes til

Noget af det jeg elsker allermest er at holde foredrag. Når jeg holder foredrag er det altid i samspil med tilhørerne. De bliver inddraget og jeg tager gerne imod spørgsmål undervejs.
Om I er 3 eller 300 er underordnet, jeg har prøvet det meste.

Jeg holder foredrag om Selvforsyning, opstart af køkkenhave, naturhaver, bæredygtighed i haven og hvordan jordforbindelse kan være vejen væk fra stress og depression.

Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis jeg skal lave noget særligt til dit arrangement.

"Vi havde glæde af et foredrag med Astrid Sandmark fra Selvsået i forbindelse med en foredragsrække, hvor vi ønskede at sætte spot på bæredygtighed i hverdagen. Astrids foredrag gav os indsigt i, hvordan alle med enkle greb kan skabe en bæredygtig have.

Astrid havde et fantastisk nærvær i rummet og havde overskud til løbende at være i kontakt med publikum. På den måde blev der skabt en stemning af engagement, som også kunne mærkes efterfølgende, hvor publikum snakkede videre med hinanden.
Jeg kan på det varmeste anbefale Astrid som foredragsholder."

Caroline Stokholm Clemmensen, Daglig leder i kulturhuset Cosmos

Medlem af

NewPub

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.