Site logo

Mit navn er Anita Albæk Simonsen og jeg er en dansk forfatter, der primært begår sig i de eventyrlige genrer fantasy og sci-fi, men som, fra tid til anden, også skriver krimi.

Jeg er forfatter til Trinbyen-serien, som er en dystopisk sci-fi letlæsning fra 9 år. Trinbyen 1 - Hjemløs er første bog i serien, mens jeg er aktuel med anden bog i serien Trinbyen 2 - Fanget marts 2023. Sidste bog i serien, Trinbyen 3, udkommer enten i 2024. Serien italesætter svære emner i børnehøjde på en håbefuld måde, hvor børn gør en forskel og kan ændre verden til det bedre. Trinbyen-serien kommer ind på klimaangst, klimakrise, klassesamfundet og overvågningssamfundet.
Første bog i serien, Trinbyen 1 - Hjemløs er nomineret til Årets Bedste Tweenbog af Københavns børnebiblioteker i 2023.

Derudover har jeg en ungdomskrimi på forlagsturné, der reflektere over centrale emner man bakser med som ung voksen såsom familierelationer, tilhørsforhold, identitet, venskaber og seksualitet. Da hovedpersonen Rie modtager en mystisk pakke sendt fra Malta, tror hun den er fra hendes sporløse far. Som påskud for at lede efter sin far, besøger Rie sin bedsteven på Malta, men da de finder et lig, indvikles de begge i en kults skjulte agenda.

I januar 2022 blev jeg færdig med min kandidat i engelsk med speciale i postkolonialisme og game studies, samt en god portion kønsstudier. Jeg absolut elsker hvordan magiske eller overnaturlige fortællinger kan bruges til at understrege og italesætte underliggende problematikker, især dem marginaliserede grupper står overfor, i vores samtid. Disse temaer går igen i hele mit forfatterskab.

Jeg går op i at formidle markedsføring til andre forfattere på en måde, der åbner op for mere tid til at skrive ved at optimere, hvordan man planlægger og skaber content til sociale medier. Følg med på Instagram og få gode tips på min blog.

Udgivelser

Har udgivet 1-3 titler

Medlem af

Dansk Forfatterforening, Håbefulde Unge Forfattere

Forlag forfatteren har udgivet på

Alinea

Titler

Trinbyen 1 - Hjemløs (2022) forlaget Alinea
Trinbyen 2 - Fanget (2023) forlaget Alinea
Trinbyen 3 - Opbrud (2024) forlaget Alinea
Phobofobi (2025) forlaget Krabat

Kontaktinfo er til:

Forfatteren

Send e-mail til forfatteren

    Når du sender en besked accepterer du samtidigt vores cookies- og privatlivspolitik.