Site logo
No Image Available

Da Carlo fik mus i støvlerne

 Forfatter: Annette Hagerup  Genre: Børnebøger  Forlag: Børn & Bobler  Udgivelse: 29. november 2023  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

Går mus med paraply og regntøj? Og er regntøjet led i et genbrugsprojekt for havens og skovens dyr? Hvis du vil vide mere, skal du have fat i børnebogen ”Da Carlo fik mus i støvlerne”.

Da en musefamilie flytter ind i sålen på Carlos støvle, ændres hans hverdag med ét. Det ene øjeblik passer fem-årige Carlo sit legetøj og sin børnehave. Det næste øjeblik står han midt i en konflikt mellem to grupper af mus, der slås om maden.  Det er i korte træk sceneriet i en ny illustreret børnebog med titlen ”Da Carlo fik mus i støvlerne”. En magisk fortælling om venskab, tolerance, makkerskab og genbrug i børnehøjde.

Bogen, der er skrevet af journalist Annette Hagerup, rummer både spænding, uhygge og masser af sjove figurer. Bogen er illustreret af billedkunstneren Jens Stentoft, hvis fantasifulde og farverige streg præcist og overbevisende fanger forfatterens univers og giver det liv.

Læs et uddrag af bogen her:

Alibasters familie stammer fra landet Persien, som ikke findes mere. Det lå i Østen langt væk fra Danmark. Alibasters oldefar, Sebastian Suk, som var en stolt kriger fra Musculus-stammen, flygtede fra Persien, fordi høsten slog fejl. Menneskene sultede, og så var der ikke mange krummer tilovers til en lille mus. Oldefar Sebastian sneg sig om bord på en stor fragtbåd, hvor han hele tiden måtte kæmpe. Ikke bare mod de andre mus ombord, men også mod nogle monsterstore rotter og en ondskabsfuld skibskat.

Efter mange måneders sejlads lagde fragtskibet til i Esbjerg, og Sebastian løb fra borde, godt sulten men parat til nye eventyr. På kajen var han så heldig at møde en sød musepige fra Herning. Musepigen hed Irma, og hun vidste, hvor fragtbilerne med korn holdt til. Fragtbilen var fyldt med det dejligste korn. Man kunne både spise sig stopmæt og vælte sig omkuld i det. Sådan skete det, at Sebastian Suk og Irma blev kærester og forældre til en hel generation af kulsorte mus med rødt hår og røde haler.

Bagsidetekst:

En nat ser Carlo to mus. De slås med sværd på gulvet i hans værelse. Du tror måske, det bare var en drøm. Men næste morgen ligger der et lille træsværd i vindueskarmen …

Musen Alibaster og hans store familie af sorte mus med rødt hår og røde haler har søgt tilflugt i sålen på Carlos støvle. Musene bliver forfulgt, fordi de ikke ligner andre mus. De kan gøre sig bittesmå, og mennesker kan kun se dem, hvis de bruger deres ”gode” øje. Genbrugsbølgen har ramt musene, der nu må slås om madresterne. Pludselig befinder Carlo sig midt i en konflikt mellem musene i hans støvle og musene, der bor i hans have.

En mørk nat følges Carlo og Alibaster ud i haven. Haven er bomstille. Ud af mørket springer havemusenes leder Hamilton med løftet sværd, klar til kamp. Vil det lykkes at skabe fred med havemusene?

Alder: Fra 5 år

Anmeldereksemplar fås ved at kontakte Forlaget Børn & Bobler på mobil + 45 2089 3052, mail@bornogbobler.dk


 Retur til Nye bøger ...