Site logo
No Image Available

Balladen i Mekka

 Forfatter: Hans Peter Bech  Genre: Skønlitteratur generelt  Udgivelse: 15. juni 2023  Mød og kontakt forfatteren
 Om bogen:

Balladen i Mekka er første bind i en serie om samfundet, kulturen og livet for en dansker, der rives med af den velstandsbølge, som rammer Danmark i efterkrigsårene. Aalborg-drengen, Henrik Bertelsen, der som konsekvens af samtidens uddannelsespolitik bliver student, modnes samtidigt med at pop- og rockkulturen skiller generationerne ad.

Resumé

Handlingen foregår i tidsrummet juli til december 1979.

Hovedpersonen, Henrik Bertelsen, sidder i et godt solidt job som fuldmægtig i arbejdsministeriet. Ved siden af underviser han på Danmarks Forvaltningshøjskole og på Københavns Universitet. Holder han næsen i sporet ligger karrieren snorlige foran ham.

Men det gør han ikke.

Ud af det blå dukker der en mulighed op for at komme med i et hospitalsprojekt i Saudi-Arabien. Han griber chancen, og så ruller lavinen. Projektet griber om sig og kræver mere og mere tid.

Parallelt med erhvervsprojektet etablerer Henrik bofællesskab i Nordsjælland og skal sammen med sin hustru, engelske Samantha, til Indonesien for at adoptere et barn.

Forblændet af muligheden for eventyr får Henrik ikke forholdt sig til de langsigtede konsekvenser af projektet i Saudi-Arabien, og langsomt men sikkert fanger bordet. Samantha vil under ingen omstændigheder flytte til et arabisk land, og hans egne planer går da heller ikke i den retning.

Midt i virakken får Henrik tilbudt et særdeles vellønnet job i et stort amerikansk computerfirma.

Om forfatteren

Hans Peter Bech (f. 1951) er cand.polit. og har skrevet en række succesfulde fagbøger på engelsk. I 2017 udgav han erhvervsbiografien Fra Damgaard til Microsoft, der blev rost af både anmeldere og læsere.

Historien om Aalborg-drengen Henrik Bertelsen er Hans Peters debut som romanforfatter.

Testlæsernes reaktioner

★★★★★

Det er en fremragende bog! Jeg følte mig godt underholdt hele vejen og fornemmede, at Henrik Bertelsen sad ved siden af mig og fortalte om sine mærkværdige oplevelser.

– Rikke Sommer

★★★★★

“Balladen i Mekka” er både sjov og spændende. Svær at lægge til side.

– Per Steen Pedersen

★★★★★

En forrygende historie om at gribe chancen, når den byder sig. At turde springe ud på dybt vand, langt fra land og lære at svømme undervejs. Fortællemåden, som springer i tid, fungerer godt og skaber indsigt i hovedpersonens til tider overraskende og risikofyldte valg.

– Esben Stubager

★★★★★

Henrik Bertelsen er en 68’er, der søger balancen mellem sine idealer og sin eventyrlyst. Bofællesskab og adoption koster dyrt, og der skal skaffes penge. Hans tilbageblik, finurlige analyser og praktiske tilgang til såvel arbejdet i ministeriet som projektet i Mellemøsten skaber en stærkt underholdende fortælling.

– Tine Curtis

Formater

Bogen fås som paperpack, lydbog og e-bog.

Forfatteren præsenterer bogen


 Retur til Nye bøger ...